‘Faeser tatile çıkmasın’

Güncelleme Tarihi:

‘Faeser tatile çıkmasın’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2023 10:34

Ana muhalefet CDU/CSU, ülkenin çeşitli kesimlerinde yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in bu yıl yaz tatiline çıkmamasını istedi.

Haberin Devamı

FEDERAL Meclis önceki hafta resmen tatile girdiği halde, Almanya’da ana muhalefet CDU/CSU, ülkenin çeşitli kesimlerinde iç güvenlik sorunları yaşandığı gerekçesiyle Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser’in bu yıl yaz tatilinden feragat etemesini istedi. CDU/CSU Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Andrea Lindholz, iklim aktivistleri eylemleri, aşiret çeteleri çatışmaları ve yüzme havuzlarındaki kavgalar nedeniyle ülkenin farklı yerlerinde ciddi biçimde iç güvenlik sorunları yaşandığına dikkat çekerken, böyle bir dönemde Bakan Faeser’in tatile çıkmasının uygun olmayacağını söyledi. Andrea Lindholz, “Ülkemiz için bu denli tehditler yaşanırken, Bakan Faeser’in yurt dışında tatil yapması uygun olmaz” dedi. CSU’lu Andrea Lindholz, “Ülkeye gelen sığınmacı sayısını sınırlandırmak, iklim aktivistlerinin kendilerini caddelere, otoyollara yapıştırarak ülkeye zarar vermelerini engellemek yerine Bakan Faeser’in tatil yapması doğru olmaz” görüşünü savundu.

Haberin Devamı

GÜNEY FRANSA’YA GİDECEK
Bakan Faeser bu konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Ancak Federal İçişleri ve Yurt Bakanlığı Sözcüsü, Bakan Faeser’in ailesiyle birlikte bu ayın sonlarına doğru Güney Fransa’ya tatile gitmeyi ve ağustos ayı ortalarına kadar orada kalmayı planladığını belirtti. 8 Ekim’de Hessen’de yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimlerine lider aday olarak katılacak olan Nancy Faeser’in tatilden döner dönmez seçim kampanyasına başlayacağına da dikkat çekildi.

‘Faeser tatile çıkmasın’


BAKMADAN GEÇME!