Faeser suçlamaları reddetti: ‘Bu tamamen saçmalık’

Güncelleme Tarihi:

Faeser suçlamaları reddetti: ‘Bu tamamen saçmalık’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2023 10:41

Federal Bilgi Güvenliği Dairesi’nin (BSI) eski Başkanı Arne Schönbohm’un görevden alınırken usulsüzlük yapıldığı suçlamasına maruz kalan ve bu konunun aydınlatılması için kurulan komisyona katılmayan İçişleri Bakanı Nancy Faeser, konuyla ilgili konuştu.

Haberin Devamı

KOMİSYONA katılmak yerine Federal Meclis’te bütçe görüşmesinde kürsüye çıkan Faeser, “Evet, ne yazık ki bu bütçenin tasarrufla ilgili olduğu doğru. Ancak her şeyden önce tasarruf etmemiz gereken şey gök gürültüsüdür. Önümüzdeki haftalarda bana çamur atmak için ellerinden geleni yapacaklarını biliyorum” dedi. Aynı zamanda Hessen eyaletinde yapılacak seçimlerde SPD’nin Başbakan adayı olan Faeser, seçimlere 1 ay kala bu tür suçlamalara maruz kalacağını belirtti.

‘İSTİHBARAT ARAÇLARI KULLANILMADI’
Faeser, kendisi hakkında usulsüzlük yaptığı iddialarını gündeme getiren Bild gazetesine konuştu. Faeser, verdiği mülakatta Schönbohm’u Anayasayı Koruma Dairesi’ne dinlettiği yönündeki suçlamaları şiddetle reddetti ve “Hayır, bu tamamen saçmalık. Bay Schönbohm’a karşı hiçbir zaman istihbarat araçları kullanılmadı” dedi. Faeser, gözden alınan Schönbohm’un mobbing suçlamalarının ‘temelsiz’ olduğunu belirtti. Bakan ayrıca 27 Eylül’de Federal Meclis’teki hükümete yönelik soru-yanıt oturumuna katılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

‘SCHÖNBOHM’A KOMPLO...’
Federal Bilgi Güvenliği Dairesi’nin (BSI) eski Başkanı Arne Schönbohm, ZDF’te yayınlanan Jan Böhmermann’ın show programında, hakkında Rusya bağlantıları olduğuna yönelik yayınlardan sonra görevden alınmıştı. Bild gazetesinin haberine göre, Bakanlık, Schönbohm’un görevden alınmasından çok önce ZDF ve Jan Böhmermann ile temas halindeydi. Haberde, içişleri komisyonu üyesi bir müsteşar, meslektaşı Juliane Seifert’in sunucu ve program yapımcısı Böhmermann ile birkaç kez telefon ve video teması kurduğunu bildirdi. 6 Nisan ve 23 Mayıs tarihlerinde, yani ZDF programının yayınlanmasından 6 ay önce, ikilinin ‘internetteki nefret’ konusu hakkında konuştukları da gündeme geldi. Görevden alınan Schönbohm’un avukatı Bild’e yaptığı açıklamada, “Muhtemelen bu telefon görüşmeleri, daha sonra ZDF programında davacıya yöneltilen suçlamalarla da ilgiliydi. Sonuç olarak, Bay Schönbohm’a karşı bir komplo kurulduğu izlenimi doğuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!