Almanya: Facebook’un para birimi Libra, Euro için tehlike

Güncelleme Tarihi:

Almanya: Facebook’un para birimi Libra, Euro için tehlike
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2019 10:21

Sosyal medya devi Facebook’un 2020 yılının ilk yarısında piyasaya süreceğini duyurduğu kripto para birimi Libra uzmanları endişelendiriyor. Almanya Maliye Bakanlığı, Bild gazetesinin haberine göre Libra’yı, Euro için bir tehlike olarak görüyor.

Haberin Devamı

GAZETENİN bakanlığa ait bir resmi evraktan yaptığı alıntıda, hükümetin “Merkez Bankası ile birlikte, Libra’nın devletin para birimine bir alternatif olarak kendini kabul ettirmesinin engellenmesine yönelik” çalışması talep ediliyor. Söz konusu evrakta ayrıca, Fransa, İngiltere, ve Amerika Birleşik Devletleri’nin maliye bakanları ile görüşmeler yapıldığı ve Facebook’un Libra’yı 2020’de piyasaya sürme planlarına karşı ne yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtiliyor. Evrakta ayrıca görüşülen maliye bakanlarının tamamının Facebook’un planlarına eleştirel baktıkları ifade ediliyor. Alman Merkez Bankası Facebook’un para birimi Libra ile ilgili daha önce de uyarılarda bulunmuştu.

FACEBOOK ENDİŞELERİ GİDERMEYE ÇALIŞIYOR
Facebook geçen Haziran ayında, kripto para birimi Libra’yı 2020 yılının ilk yarısında piyasaya sürmeyi planladığını, ancak bunun için önce ilgili kurumlardan gerekli izinlerin alınacağını açıklamıştı. ABD Kongresi’nde konuyla ilgili soruları yanıtlayan Facebook’un Libra’dan sorumlu yöneticisi David Marcus, söz konusu para biriminin ne geleneksel para birimlerine rakip ne de para politikalarına müdahil olmayacağını dile getirdi. Facebook, kripto para birimi Libra ile Facebook kullanıcılarına, kendi aralarında para transferi ve internet üzerinden alışveriş imkanı sağlamayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!