Evsizlerin sayısı bir yılda iki kat arttı

Güncelleme Tarihi:

Evsizlerin sayısı bir yılda iki kat arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2023 10:07

Almanya’da yardım kuruluşlarının ya da belediyelerin barınma yerlerinde kalan evsizlerin sayısı bir yıl içinde iki katına çıktı.

Haberin Devamı

FEDERAL İstatistik Dairesi’nin verilerine göre Almanya’da evsizlerin sayısı 31 Ocak 2023 tarihi itibarıyla 372 bin oldu. Geçen yıl bu sayı 178 bin olarak kayıtlara geçmişti. Kirasını ödeyecek bir evi olmadığı için arkadaşları ya da ailelerinin yanında yaşayanlar ya da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı buna dahil değil. Federal İstatistik Dairesi’nden yapılan açıklamada, sayının artmış olmasında ilgili makamların evsizlerle ilgili verileri daha iyi tutmuş ve iletmiş olmalarının rol oynadığı belirtildi. DW Türkçe’nin haberine göre Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Almanya’ya gelen sığınmacılar da evsiz sayısının artmasında etkili oldu. Kayıt altına alınan evsizlerin yaklaşık üçte birlik bir kesimini, yaklaşık 130 bin kişiyle savaştan kaçan Ukraynalılar oluşturuyor.

Evsizlerin sayısı bir yılda iki kat arttı

Evsizlerin sayısı bir yılda iki kat arttı
YÜZDE 80’E YÜKSELDİ
Evsizler arasında yabancı ülke vatandaşlarının oranı da bir önceki yıla göre yükselmiş oldu. Geçen yıl yabancıların oranı yüzde 69’ken bu oran yüzde 80’e yükseldi. Evsizler arasında Alman vatandaşlarının oranı yüzde 16 olarak kaydedilirken, evsizler arasında yaklaşık yüzde 3.5’lik bir kesimin uyruğu bilinmiyor ya da bu kişilerin herhangi bir ülkenin vatandaşı olmadığı kaydediliyor.

Haberin Devamı

EN ÇOK KRV’DE VAR
Evsizlerin yarısını erkekler, yüzde 42’sini kadınlar oluşturuyor. Geriye kalan kesimin ise cinsiyeti ‘meçhul’ olarak kaydedildi. Evsizlerin yaş ortalaması 31, üçte birden fazlası 25 yaşından küçük, yüzde 5’lik bir kesim ise 65 yaşın üzerinde. Eyalet bazında ise evsizlerin en çok olduğu yer ülkenin nüfusu en fazla olan eyaleti Kuzey Ren Vestfalya (KRV). 84 bin 690 resmi evsizin bulunduğu KRV’yi 76 bin 510 ile Baden-Württemberg takip ediyor. Evsiz sayısının en az olduğu eyalet ise 1195 kişiyle Mecklenburg-Vorpommern.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!