Evler boşaltıldı, kum torbaları yetmedi!

Güncelleme Tarihi:

Evler boşaltıldı, kum torbaları yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2023 12:32

Almanya’da son günlerce yoğun yağışların devam etmesi nedeniyle ülkenin çeşitli kesimlerinde sel tehlikesi de arttı. Başta Aşağı Saksonya, Saksonya, Saksonya Anhalt ve Bremen olmak üzere birçok eyalette su seviyesinin normalin çok üzerine çıkması üzerine bazı semtler ve beldelerde insanlar evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya’dan geçen Weser Nehri’nin bazı bölgelerde taşması üzerine ilk yardım ekiplerinin devreye girmesiyle bölge halkı geçici olarak konteynerlere yerleştirildi. Saksonya’nın başkenti Dresden ve Saksonya Anhalt’ın başkenti Magdeburg’da Elbe Nehri’nin taşması nedeniyle de halk tedirginlik yaşadı. Binlerce kum torbası yerleştirildiği halde bazı semtlerin sular altında kalması engellenemedi. Kent merkezleri sular altında kalırken, birçok market ve mağaza kapalı kaldı.

Evler boşaltıldı, kum torbaları yetmedi
İLK KEZ BÖYLE BİR FELAKET YAŞANDI
Bremen ile Bremerhaven ve Aşağı Saksonya’nın Osnabrück kenti ile Bad Oeynhausen arasındaki otoyollar suların yükselmesi nedeniyle trafiğe tamamen kapatıldı. Bremen’in Borgfeld kesiminde 54 bina tamamen boşaltılırken, insanlar belediyenin yardımıyla çevredeki otel ve pansiyonlara yerleştirildi. Aşağı Saksonya’nın Hodenhagen kenti yakınlarındaki Serengeti Parkı da sular altında kaldı. Zamanında alınan önlemler sayesinde parkta beslenen 1500’e yakın hayvanın zarar görmediği açıklandı. Ancak parkın 50 yıllık tarihinde böyle bir felaketin ilk kez yaşandığı belirtildi. Meteoroloji uzmanları, yağışların Almanya’nın çeşitli kesimlerinde devam edeceğine dikkati çekerken, Saksonya, Saksonya Anhalt ve Thüringen’de sel felaketi yaşanabileceği uyarısında bulundu.
Evler boşaltıldı, kum torbaları yetmedi


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!