Ettlingen’de coşkulu kutlama

Güncelleme Tarihi:

Ettlingen’de coşkulu kutlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 11:29

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü, Karlsruhe Başkosolosu Mahmut Niyazi Sezgin’ın ev sahipliğinde Ettlingen Sarayı’nda verilen resepsiyonla kutlandı

Haberin Devamı

KUTLAMAYA, Karlsruhe Belediye Başkanı Frank Mentrup, Oberndorf am Neckar Belediye Başkanı Mattias Winter, Karlsruhe Zanaatkârlar Odası Başkanı Joachim Wohlfeil, çok sayıda Türkiye kökenli ve Alman davetli katıldı. Resepsiyon saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı Türkçe ve Almanca olarak okundu. Resepsiyonda konuşan Karlsruhe Belediye Başkanı Frank Mentrup, barış çağrısı yaptı.

Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin ise şunları söyledi: “Almanya’daki Türkler ve Türkiye kökenliler olarak sizler büyük bir çeşitliliği yansıtıyorsunuz. Bu çeşitliliği bir zenginlik olarak gördüğümüzü, bizleri birleştiren ortak paydaları asla unutmamız gerektiğini çeşitli vesilelerle ifade ediyorum. 100 yıl önce Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bugün her açıdan güçlü bir devlet konumundadır.” Piyanist Işık Soyluer, Soprano İlkin Alpay iki şarkı söyledi. Erdin ve eşi Cansu Koçak, Zeybek oyunu ile büyük alkış aldı. Pforzheim Klasik Türk Musikisi Topluluğu’nun mini konserinin ardından Başkonsolos Mahmut Niyazi Sezgin, eşi ve Eğitim Ataşesi Dr. Uğur Acar, ‘Erik Dalı’ oynadı.

Ettlingen’de coşkulu kutlama

Ettlingen’de coşkulu kutlama
Ettlingen’de coşkulu kutlama

Ettlingen’de coşkulu kutlama


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!