Essen’de ‘Birinci Türk-Alman Ekonomi Konferansı’ düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Essen’de ‘Birinci Türk-Alman Ekonomi Konferansı’ düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2024 11:09

Almanya’nın Essen kenti ile Zonguldak arasında uzun yıllara dayanan partner ilişkilerinin bir sonucu olarak hafta sonu, Essen Belediye binasında ‘Kentsel Gelişimin İtici Gücü Olarak Ekonomi’ başlığıyla Birinci Türk Alman Ekonomi Konferansı düzenlendi.

Haberin Devamı

‘KENTSEL Gelişimin İtici Gücü Olarak Ekonomi’ başlıklı ekonomi konferansı Belediye Meclisi salonunda düzenlendi. Konferansa Essen ve çevresinden şirketler ve Zonguldak’tan yaklaşık 30 şirket katıldı. Ekonomi konferansının ana teması, Alman ve Türk şirketleri arasındaki güçlü ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, değişimin ve iş birliğinin daha da genişletilmesi oldu. Konferans öncesinde Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen, Zonguldak’tan gelen 54 kişilik heyeti Essen Belediye binasında öğle yemeğinde ağırladı. Zonguldak’tan gelen heyette Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Profesör İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir Esnaf Odası Başkanı Muharrem Coşkun ile Halil İbrahim Danacı, Buğra Özçelik, Erdem Koltuk, Profesör Ahmet Özarslan, Soner Aksakal, Mustafa Ayhan İnanır ve Deren Yazıcıoğlu vardı. Ayrıca farklı sektörlerden 28 şirket de heyette temsil edildi. Belediye Başkanı Kufen’ın ardından T.C. Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın resepsiyonda yaptığı konuşmada, geçen yıl Türkiye’de meydana deprem felaketinin ardından Essen kentinin yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

Essen’de ‘Birinci Türk-Alman Ekonomi Konferansı’ düzenlendi

SINIR ÖTESİ İŞ BİRLİĞİ
Thomas Kufen Essen Zonguldak Ekonomi Konferansı’nın açılışında Zonguldak’tan gelen heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Şehirlerimiz arasında birkaç yıldır çeşitli alanlarda ilişkiler gelişti. Essen şehri ve bölgemizin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası düzeyde de gelişim ve değişimin başarılı bir örneği olarak tanınmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Aynı zorlukların üstesinden gelmek ve bölgelerimizi geleceğe hazırlamak söz konusu olduğunda, sınır ötesi iş birliği sadece hepimizin gerekli dönüşüm süreçlerinde ilerleme kaydetmemize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda şirketlerimiz için birçok iş ve iş birliği fırsatının da önünü açabilir. Zonguldak’taki yapısal değişimin başarısına itici bir güç olarak katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz, tıpkı buradaki ivmeye güvendiğimiz gibi. Sonuçta, şirketlerimiz ve ekonomimiz şehirlerimizin gelişiminin arkasındaki itici güçtür. İlk Türk-Alman Ekonomi Konferansı’na başarılar diliyorum.”

KONFERANS İKİ DİLLİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Alman-Türk Ekonomi Konferansı iki dilde gerçekleştirildi. Etkinlik sırasında FOM Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Profesörü Dr. Halit Ünver ‘İklim, kültür ve iş birliği-küresel gelişmeler ve yerel zorluklar arasında kalan şehirler, şirketler ve sivil toplum’ konulu bir konferans verdi. “Ekonominin Oluşturduğu Sinerji-Sınır Ötesi İş Birliği’nin Büyük Potansiyeli’ başlıklı panele NRW.Global Business’tan Timur Kurt, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKKA) Mustafa Ayhan İnanır, T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi İrem Ekmekçi Konuk ve Aurora COO’su ve Yönetim Kurulu üyesi Ogün Kemaloğlu katıldı. Essen Sanayi ve Ticaret Odası ve Essener Wirtschaftsförderungsgesellschaft mbH (EWG) de konuklar arasındaydı.

İLK İLİŞKİ AĞLARI OLUŞTURULDU
Zonguldak’tan 28 şirketin yanı sıra Ruhr metropolünden de 50 şirket katıldı. Şirketler ve kuruluşlar, şirket eşleştirmelerinde birbirlerini daha iyi tanımak için görüştüler. İlk ilişki ağları oluşturuldu. Bilişim ve enerji, her iki taraftaki mevcut jeoparklar çerçevesinde iş birliği konusunda fikir alışverişleri yapıldı. Toplantının sonunda, tüm katılımcılar Türk Alman Ekonomi Konferansı’nın düzenlenmesinden memnun olduklarını ifade ederek teşekkür ettiler ve ilk etkinliğin oldukça başarılı olduğu, Essen ile Zonguldak arasındaki iş birliğinin geliştirilerek devam ettirilmesi konusunda görüş birliğine vardılar.

Haberin Devamı

KONFERANSI DESTEKLEYENLER
Türk Alman Ekonomi Konferansı, yerel yönetimler arasında diyaloğu teşvik etme amacıyla oluşturulan Türk Alman girişimi ‘Ortak Projesi’nin bir parçası. Ortak, EWG-Essen Ekonomik Kalkınma Topluğu, NRW.Global Business, Mercator Vakfı, IHK MEO International, Türkiye Araştırmalar Merkezi (ZfTI), SKEW (Yerel Kalkınma Politikaları Hizmet Servisi) konferansın partnerle kurumları ve sponsorları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!