Eski Cumhurbaşkanı'ndan siyasete dönüş sinyali

Güncelleme Tarihi:

Eski Cumhurbaşkanından siyasete dönüş sinyali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 15:41

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulffden siyasete dönüş sinyali

Haberin Devamı

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff siyasete geri mi dönüyor? Neuen Osnabrücker Zeitung gazetesine konuşan Wulff, geleceğe dönük planlarını anlatırken siyasete dönüş sinyali verdi.

Gazeteye "Ne kurban ne şehit olmak istiyorum. Amacım sadece yeniden aktör ve etkin olmak" ifadelerini kullanan Wulff, dünyanın ekolojik sorunlarından nüfus artışına, dini motifli çatışmalardan barışa kadar geniş bir ilgi alanı olduğunu söyledi. Wulff, siyasete dönüş sinyalini ise, "Arap ve Müslüman dünyaya ilişkin tecrübe ve ilişkilerimden yararlanılmak isteneceği an gelecektir" sözleriyle verdi.

"YARGILANMAK İSTİYORUM" DEMİŞTİ

2010 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Wulff, Aşağı Saksonya Eyaleti‘nin Başbakanlığını yaptığı dönemde bir iş adamının eşinden aldığı düşük faizli kredi ve iş adamlarının villasında yaptığı tatillerinin ortaya çıkmasından sonra 2012’de görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Christian Wulff ayrıca, Cumhurbaşkanlığı döneminde 719,40 euroluk konaklama ve yemek masrafını bir yapımcının ödemesi nedeniyle "çıkar sağlamak" suçlamasına maruz kalmış, savcılığın 20 bin euro ödemesine karşılık dava açılmaması teklifini reddederek yargılanmak istediğini söylemiş ve mahkemede beraat etmişti.

Haberin Devamı

Wulff, dava süresinde ayrılmanın eşiğine geldiği eşi Bettina ile de geçtiğimiz günlerde tekrar biraraya gelme kararı almıştı.

BAKMADAN GEÇME!