Eski başbakan Merkel’e ‘Yıldızlı Büyük Liyakat Nişanı’

Güncelleme Tarihi:

Eski başbakan Merkel’e ‘Yıldızlı Büyük Liyakat Nişanı’
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 16:46

Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel’e en yüksek düzeyde özel yapım ‘Yıldızlı Büyük Liyakat Nişanı’ verilmesi öngörüldü.

Haberin Devamı

HAFTALIK Stern dergisi, Almanya’nın ilk Başbakanı Konrad Adenauer ve 1982-1998 yıllarında en uzun süre başbakanlık yapan Helmut Kohl’den sonra Angela Merkel’in böyle bir nişana layık görülen üçüncü şahsiyet olacağına yer verdi. Aynı haberde, Merkel’e liyakat nişanının Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından takdim edileceği de yer aldı.

TÖREN 17 NİSAN’DA
2000-2018 yıllarında muhafazakâr Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) Genel Başkanı ve 2005-2021 yıllarında da Almanya Başbakanı olarak görev yapan Angela Merkel’e liyakat nişanının 17 Nisan’da Bellevue Sarayı’nda düzenlenecek etkinlikte takdim edileceği belirtildi. Stern dergisi bu etkinliğe katılacaklar listesinde, Merkel’in eşi Joachim Sauer ile oğlunun, kardeşleri Irene ve Markus Kasner’in yanı sıra eski Başbakanlık Dairesi Başkanları Thomas de Maiziere, Ronald Pofalla, Peter Altmaier ve Helge Braun ile Federal Bilim ve Eğitim eski Bakanı Annette Schavan ve dönemin Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan Yardımcısı Franz Müntefering’in isimlerinin bulunduğuna da yer verdi. Ayrıca davetliler arasında Merkel’in bürosunda yıllarca çalışan Beate Baumann ve Eva Christiansen’ın yanı sıra şu anda Almanya’nın İsrail Büyükelçisi olan eski hükümet sözcüsü Steffen Seibert ile CDU/CSU Federal Meclis eski Bakanı Volker Kauder’in olduğu da söylendi.

BAKMADAN GEÇME!