Erdoğan’ın ziyareti önemli ve doğru

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın ziyareti önemli ve doğru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2018 12:12

Almanya’da hükümet ortağı SPD Genel Başkanı Andrea Nahles, Türkiye’ye mali yardım yapılması gerektiğini tekrarladı. Nahles, “Türkiye’nin türbülansa girmesi, tüm bölgede istikrarsızlığa yol açabilir” dedi.

Haberin Devamı

PASSAUER Neue Presse gazetesine konuşan Andrea Nahles, ABD yaptırımlarıyla Türkiye’de ekonomi ve mali durumun zora girdiğini, Almanya’nın da bu durumda “Bize ne” diyemeyeceğini söyledi. ABD’nin yaptırımlarının tehdide dönüşebileceğine dikkati çeken Nahles, “Türkiye’nin türbülansa girmemesi gerekir. Bu, tüm bölgede istikrarsızlığa yol açabilir. Almanya bu nedenle Türkiye ile her düzeyde diyalog içinde olmalı” diye konuştu.
Nahles, açıklamalarından sonra Almanya’da Türkiye’ye mali yardımın tartışılmasından memnuniyet duyduğunu da belirterek, “Türkiye ile sıkı ekonomik ilişkilerin korunması, Almanya’nın, AB’nin ve Türkiye’nin çıkarınadır” dedi. Nahles, bazı çevrelerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28-29 Eylül’de Almanya’ya yapacağı ziyareti eleştirmelerine ise, “Bu ziyaret önemli ve doğru” diyerek karşı çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!