Endişe verici: 65 yaş altı demans sayısı arttı!

Güncelleme Tarihi:

Endişe verici: 65 yaş altı demans sayısı arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 10:42

Almanya’da demans hastalarının sayısı arttı. Geçen yıl 440 bin kişiye demans teşhisi konuldu. Güncel olarak Almanya’da 1.8 milyon demans hastası olduğu ve bunun çoğunun Alzheimer olduğu kaydedildi. Endişe veren, 65 yaş altı demans vakasının artması. 65 yaş altı olup da demans olan hasta sayısının daha önce varsayılandan önemli ölçüde daha fazla olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da demans hastalığından mustarip insanların sayısı giderek artmaya devam ediyor. Alman Alzheimer Derneği’ne göre, hali hazırda hastalıktan mustarip olanlar arasında ölümlerden çok daha fazla yeni vaka var. Derneğin hesaplamalarına göre, Almanya’da şu anda yaklaşık 1.8 milyon demans hastası yaşıyor. Bunların çoğu Alzheimer hastalığına yakalandı. Geçen yıl yaklaşık 440 bin kişiye yeni demans teşhisi kondu. Geçmişte, yıllık yaklaşık 300 bin yeni vaka artışı bekleniyordu. Demografik gelişmelere bağlı olarak, 65 yaş üstü demans hastası kişi sayısının 2050 yılına kadar 2.4 ile 2.8 milyona çıkması bekleniyor. Alman Norodejeneratif Hastalıklar Merkezi’nden Rene Thyrian, “Bu sayının önceki raporlardan önemli ölçüde daha yüksek olmasının nedeni, teşhis yöntemlerinin son yıllarda önemli ölçüde iyileşmiş olmasıdır” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Endişe verici: 65 yaş altı demans sayısı arttı

GENÇ YAŞ GRUBUNDA 100 BİNDEN FAZLA
Endişe veren, rapora göre 65 yaş altı demans vakasının artması. Rene Thyrian, 65 yaş altı olup da demans olan hasta sayısının daha önce varsayılandan önemli ölçüde daha fazla olduğunu ifade etti. Almanya’da şu anda bu genç yaş grubunda 100 binden fazla demans hastası bulunuyor. Alman Alzheimer Derneği Başkanı Monika Kaus, yeni rakamların demans hastası gençlerin desteklenmesi gerektiğini açıkça ortaya koyduğunu vurguladı. Demans başlangıcında bile çalışmaya nasıl devam edileceğine dair kavramlar ve bu yaş grubu için uygun bakım hizmetleri veya bakım evlerinin eksik olduğuna dikkat çekildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!