Emekli Orgeneral İlker Başbuğ,'Oturup kalkın, orduya dua edin'

Güncelleme Tarihi:

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ,Oturup kalkın, orduya dua edin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 10:15

Genelkurmay eski Başkanı, emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Hessen Türk Toplumu, Türk Alman Kulübü, Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği ile Türk Mimar ve Mühendisler Birliği’nin ‘Uluslararası Siyaset, Ortadoğu ve Türkiye’ adıyla Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenledikleri konferansta konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Suriye politikasında değişiklik yapması gerektiğini savunan Başbuğ, şöyle dedi: “2015 yılında başlayan teröre, Suriye ve Irak’taki durumlar ana nedendir. Türkiye’nin Suriye politikası, berbat bir siyasettir. Bölgede dengeler bozuldu.

Türkiye’nin Suriye politikasını revize etmesi lazım. Türkiye’nin Suriye milli politikası, toprak bütünlüğünü, laik sistemini korumak olmalıdır. Suriye yönetilebilen bir devlet olmalıdır. Birleşmiş Milletlerce tanınan Suriye merkezi hükümet ile ilişkilerimizi normale döndürmesi lazım. Rusya ile eski duruma dönmek lazım. ABD ile paralel, İran ve Rusya birlikte hareket etmek lazım.”

TÜRK ORDUSU BAŞARILI

Türk ordusunun teröristleri etkisiz hale getirmede başarılı oldu- ğunu belirten emekli İlker Başbuğ, devletin ise terörün nedenlerini yok etmede başarı olamadığını ileri sürdü.

Katılımın kontrol altına alınmadığı sürece terörün bitmeyeceğini ifade eden Başbuğ, terörist örgüte en büyük katılımın İstanbul’dan olduğuna dikkati çekti. Başbuğ, “Devletin, valinin bunu oturup düşünmesi lazım. Bu insanlar neden terör örgütüne katılıyor? Nedenlerini giderici çalışma yapması lazım” dedi.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ,Oturup kalkın, orduya dua edin


Askeri darbenin üniversiteli gençleri engellemekle hata yaptığını belirten Başbuğ, “Ancak gençler her şeyden uzak denirdi. Gezi olayları gösterdi ki bu gençler bilinçli, ülkeye sahip çıkabilecek noktada. Gençler, siyasetten uzak kalmayın. Sivil toplum örgütlerine girin” diye konuştu.

DÜNYADA BENZERİ YOK

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ,Oturup kalkın, orduya dua edin


Bir dinleyicinin “Şimdi ordu mu var paşam?” sözlerine tepki gösteren Başbuğ, “Hem de öyle bir ordu var ki... O ordu 400 tane şehit verdi hanımefendi, siz neden bahsediyorsunuz? Yapmayın. Böyle bir orduya sahip olduğu için Türk milleti oturup kalksın, dua etsin. Hiçbir ülkede olmayan hainlikler yapıldı. Yüreğine taş bastı. Mücadelesine devam ediyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ordu bulmazsınız” dedi. 

 

BAKMADAN GEÇME!