Emekli maaşlarına yüzde 4.57 zam

Güncelleme Tarihi:

Emekli maaşlarına yüzde 4.57 zam
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 12:20

Almanya’da emekli maaşlarına 1 Temmuz’dan itibaren enflasyon oranının da üzerinde zam yapılacak. Bu sefer hem doğu hem de batı eyaletlerinde yaşayan emeklilere tarihte ilk kez eşit olarak yüzde 4.57 oranında maaş artışı gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

YENİ zamdan yaklaşık 21 milyon emekli faydalanacak. Almanya’da enflasyon yaklaşık yüzde 2.5. Bu zam oranına göre 1000 Euro alan bir emeklinin maaşı 45.70 Euro artacak. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, güçlü işgücü piyasasının ve iyi ücret anlaşmalarının bu zammı mümkün kıldığını ifade etti. Bakan, bu yılın, emekli aylığı ayarlamasının yüzde 4’ü aştığı üst üste üçüncü yıl olduğunu vurguladı. Yeni federal eyaletlerde daha yüksek ücret artışları nedeniyle doğudaki emeklilik maaşı değeri geçen yıl batıdaki değere ulaşmıştı.

Emekli maaşlarına yüzde 4.57 zam

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil

Bakanı Heil, bu zammın emekliler için memnun edici bir haber olduğunu belirtti. Almanya’nın yeniden birleşmesinden 34 yıl sonra, Batı ve Doğu’daki standart ayarlamanın ülke için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Heil, “Emekli maaşları söz konusu olduğunda Doğu’da ve Batı’da çalışmanın değeri aynıdır” dedi. Heil, koalisyonun emeklilik planlarına atıfta bulunurken, hükümetin, emeklilik paketi ile yasal emeklilik maaşını uzun vadede istikrara kavuşturduğunu söyledi.

BAKMADAN GEÇME!