Elektrikliye ilgi arttı

Güncelleme Tarihi:

Elektrikliye ilgi arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 11:41

Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu (KBA) verilerine göre geçen yıl Almanya’da otomobil sayısı bir önceki yıla göre yüzde 0.6 artarak 49.1 milyona ulaştı.

Haberin Devamı

BENZİNLİ ve dizel otomobillere ilgi devam ederken, elektrikli ve hibrit otomobiller daha popüler hale geldi. KBA’ya göre, 1 Ocak 2024 itibariyle toplamda yaklaşık 44 milyon fosil yanmalı motor tescil edildi. Ancak dizel araç sayısı 2022 yılına kıyasla yüzde 2 oranında, benzinli araç sayısı da yüzde 1.1 oranında azaldı. Buna karşılık elektrikli ve hibrit otomobiller daha popüler hale geldi. Yapılan açıklamaya göre, tamamen elektrikli otomobillerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 39.1 oranında arttı. Verilere göre yılın başında trafikte kayıtlı tamamen elektrikli otomobil sayısı 1.4 milyon oldu.

Elektrikliye ilgi arttı
EN YÜKSEK PAZAR PAYI DANİMARKA VE İSVEÇ’TE
Federal İstatistik Ofisi’ne göre, plug-in hibritler de dahil olmak üzere hibrit otomobillerin sayısı yüzde 24.5 artarak yaklaşık 2.9 milyona ulaştı. Avrupa Endüstri Birliği ACEA’ya göre, Avrupa kıyaslamasında Almanya e-otomobil kayıtları bakımından yüzde 10.9 ile yine orta sıralarda yer alıyor. Ocak ayında elektrikli otomobiller için en yüksek pazar payları sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 29 ile Danimarka ve İsveç’te kaydedildi. Alman hükümetinin hedefi 2030 yılına kadar Almanya’da en az 15 milyon tamamen elektrikli otomobilin yollarda olması. Bu da sera gazı emisyonlarını 2020 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 40 oranında azaltılması anlamına geliyor. Elektromobilitenin yaygınlaştırılması, Alman hükümetinin iklim hedeflerine ulaşma stratejisine önemli bir katkı olarak görülüyor. Elektrikli otomobillere sağlanan çevre destek finansmanı Aralık 2023’te sona erdi. Federal Ekonomi Bakanlığı’na göre, 2 milyondan fazla araç için yaklaşık 10 milyar Euro onaylandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!