Elektrikli araçlara teşvik kalktı

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli araçlara teşvik kalktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2023 12:23

Federal Anayasa Mahkemesi’nin anayasaya aykırı bulduğu 2024 yılı bütçesine dönük tasarruf programı nedeniyle Almanya’da elektrikli araçlara teşvikin durdurulması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti, şimdiye kadar yapılan teşvik alma başvurularının geçerli olacağını, ancak 17 Aralık’tan (bugün) itibaren başvuru kabul edilmeyeceğini açıkladı. 2021 yılındaki genel seçimlerden sonra SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin Koalisyon Sözleşmesi’nde 2030 yılına kadar Almanya’da trafikteki elektrikli araç sayısının 15 milyona yükseltilmesi için beygir gücü düşük olan araç satın almak isteyenlere ödenmesi öngörülen 6 bin Euro’ya kadar teşvik uygulamasına son verildi. Hükümetin bu kararı nedeniyle elektrikli otomobil satışında büyük ölçüde düşüş beklendiği ve 2030 yılına kadar 15 milyon elektrikli araç hedefine ulaşmanın mümkün olmayacağı belirtildi.

Elektrikli araçlara teşvik kalktı

Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller), son gün olan 17 Aralık 2023 (bugün) tarihine kadar başvuranlara 6 bin Euro’ya kadar teşvik primi ödeneceğini açıklarken, tasarruf programı nedeniyle böyle bir karar olmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Öte yandan, Almanya’da 2016 yılından bu yana elektrikli araç satın alanlara devlet tarafından 10 milyar Euro teşvik primi ödendiği belirtildi.

 

BAKMADAN GEÇME!