‘Elbette adayım’ dedi, hükümetin bir yılını anlattı

Güncelleme Tarihi:

‘Elbette adayım’ dedi, hükümetin bir yılını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2022 11:32

Yeşiller ve FDP’yle kurulan koalisyon hükümetinin birinci yılını değerlendiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz (SPD), pozitif bir bilanço çıkartı. Scholz, bir sonraki Federal Meclis seçimlerinde ikinci kez aday olmak istediğini açıkladı. Scholz, Funke medya grubuna ve Fransız ‘Ouest-France’ gazetesine verdiği demeçte “Elbette adayım. İktidardaki koalisyonun yeniden görev alabilecek kadar iyi bir konumda olmasını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

SCHOLZ, koalisyonunun birinci yıl dönümünde atılan adamlarla olumlu bir tablo çizerken, birçok zorluğun yaşanmasına rağmen hükümetin istikrarlı olduğunu ve bu durumdan memnuniyet duyduğunu söyledi. İktidara geldikten kısa bir süre sonra başlayan savaşa ve enerji krizine de değinen Scholz, “Ülkemiz muhtemelen kış aylarını iyi atlatacaktır. Rusya’nın saldırganlığına karşı koyabilmesi için Ukrayna’yı destekliyoruz. Yenilenebilir enerjilere yeni bir ivme kazandırdık ve ekonomimizin modernizasyonunu başlattık” diye konuştu. Scholz, bu sonucun iktidardaki üç partinin ortak başarısı olduğunu vurgularken, anketlerdeki düşük oy oranlarına da değindi: “Sahip olduğum destek düzeyi ve daha da fazla destek kazanma fırsatı için minnettarım.” SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan hükümet 8 Aralık 2021’de bir ‘atılım koalisyonu’ iddiasıyla göreve başladı.

Haberin Devamı

‘NÜKLEER TEHLİKE AZALDI’
Başbakan Scholz, nükleer tırmanma tehlikesinin önlenip önlenmediği sorusuna verdiği yanıtta ise şöyle dedi: “Ukrayna savaşının nükleer bir tırmanışa dönüşme tehlikesi de azaldı. Uluslararası toplumun kırmızı çizgi çekmesinden dolayı Rusya nükleer silah kullanma tehdidini bıraktı. Pekin ziyaretim sırasında Çin Devlet Başkanı Xi ile birlikte nükleer silahların kullanılmaması gerektiğini görüştük. Kısa bir süre sonra G20 ülkeleri bu pozisyonlarını bir kez daha teyit ettiler.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!