‘Düsseldorf Okuyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Düsseldorf Okuyor’
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 14:01

Almanya’nın Düsseldorf kentinde ‘Düsseldorf Okuyor’ projesi kapsamında ilk etkinlik düzenlendi. T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliği ve online kitap sitesi ‘Köln Kütüphane’ tarafından düzenlenen etkinlikte, Almanya Krefeld şehrinde yaşayan 100 çocuk Türkçe kitaplarına kavuştu.

Haberin Devamı

TÖRENE, DİTİB Krefeld Yunus Emre Camii derneği ev sahipliği yaptı. Proje kapsamında Köln Kütüphane’nin sponsorluğunda 900 çocuk daha Türkçe kitapla buluşacak. ‘Dede Korkut Hikâyeleri’, ‘Nasreddin Hoca Fıkraları’ gibi kitapların yanı sıra Eğitim Bakanlığı’nın eserleri de dağıtıldı. Etkinlikte Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz, şunları söyledi: “Düsseldorf Okuyor’ adı altında bölgemizde başlayan Türkçe okuma seferberliği kapsamında bugün Krefeld’deyiz. Bu konu, hem kültürel mirasımızı korumak ve yaşatmak adına hem de dil becerilerinizi geliştirmek için son derece kritik bir öneme sahip. Almanya gibi farklı bir ülkede yaşarken, çocuklarımızın Türkçe ile olan bağlarını korumak ve güçlendirmek önemli. Bunun en etkili yollarından biri de kitap okumak. Türkçe kitap okuma alışkanlığını kazanmak, kültürel kimliğinizi korumanızı sağlamanın yanı sıra dil becerilerinizi de geliştirecek önemli bir adım. Unutmayın ki, kitaplar sizin en iyi dostunuzdur. Onlarla vakit geçirmek, sizin için büyük bir yatırım olacaktır.”

Haberin Devamı

‘Düsseldorf Okuyor’

ZİYARETLER SÜRECEK
Köln Kütüphane CEO’su Ömer Koray Ünal ise kültürümüzün iki önemli ögesi din ve dilin toplum içinde korunması gerektiğini, Almanya’da cami derneklerinin bu konuda önemli çalışmaları olduğunu, Türkçenin unutulmaması için eğitim ataşelikleri ve Köln Kütüphane’nin bir gayret içinde olduğunu anlattı. Amaçlarının Almanya genelinde binlerce Türk çocuğunun Türkçe kitapla buluşması olduğunu belirten Ünal, bunun için konsoloslukları ziyaret etmeye devam edeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!