DTM’den Başkonsolos Cebeci’ye anlamlı ziyaret

Güncelleme Tarihi:

DTM’den Başkonsolos Cebeci’ye anlamlı ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 11:19

Nürnberg ve çevresinde faaliyet gösteren Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği (DTM) Başkanı Doç. Dr. Reşit Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’yi makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

ZİYARETE, Dr. Neslişah Yılmaz-Terzioğlu, Dr. Hans-Henning Kunze, Dr. Hubertus Gloger, Dr. Murat Keleş’in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen Liyakat Nişanı, Bavyera Eyalet Liyakat Nişanı ile Nürnberg’in Vatandaşlık Şeref Madalyası verilen Nürnberg’in ilk Türk ortopedist doktoru unvanına sahip DTM Onursal Başkanı Dr. İsmail Baloğlu da yer aldı. DTM üyeleri, Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci’ye bir buket çiçek ile Nürnberg’i anlatan bir kitap hediye etti. DTM Başkanı Doç. Dr. Reşit Demir, ziyaretle ilgili şunları söyledi: “Görüşmemizde sadece karşılıklı saygı ve dostluğun ifadesi değil, aynı zamanda iki ülkenin tıp topluluklarını bir araya getirme yolunda önemli adımların atılmasının gerekliliği konusu ele alındı.”

DTM’den Başkonsolos Cebeci’ye anlamlı ziyaret

Dr. Neslişah Yılmaz-Terzioğlu, Dr. Hans-Henning Kunze, Dr. Hubertus Gloger, Dr. İsmail Baloğlu, Fatma Taşan Cebeci, Doç. Dr. Reşit Demir, Dr. Murat Keleş.

Haberin Devamı

BALODA YENİLİKLER ANLATILACAK
Bavyera’daki bir grup Alman ve Türk tıp doktoru tarafından 2004 yılında kurulan DTM’nin tıpda, bilimde Alman-Türk dostluğunu teşvik etme amacı taşıyan bir dernek olarak faaliyet gösterdiğini belirten Demir, “DTM her sene geleneksel olarak sağlık konusunda bilgilendirme toplantısı ve doktorlara yönelik kongreler düzenliyor. Bir sonraki tıp balosunu 20 Nisan 2024 Cumartesi günü düzenlemeyi planlıyoruz. Balonun olduğu günün sabahı yapılacak konferansla da sağlık alanındaki yeniliklerde anlatılacak” dedi. Başkonsolos Cebeci ise DTM’nin faaliyetlerinden ve projelerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bu tür inisiyatiflerin önemini vurgulayan Cebeci, Alman-Türk dostluğunu destekleme konusundaki DTM’nin kayda değer bir rol oynadığını dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME!