Dört havalimanında grev kaosu

Güncelleme Tarihi:

Dört havalimanında grev kaosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2023 11:51

Almanya’da 4 havalimanında çalışan güvenlik ve yer hizmetleri personelinin başlattığı grev, hava ulaşımında aksaklıklara yol açtı. Berlin’de 200, Hamburg’da 123 uçuş iptal edildi. Binlerce yolcu grevden etkilendi.

Haberin Devamı

Dört havalimanında grev kaosu
HAMBURG, Hannover, Bremen ve BER havalimanlarında çalışan güvenlik ve yer hizmetleri personeli, Birleşik Hizmet Sendikası’nın (Ver.di) çağrısı üzerine uyarı grevine gitti. Hamburg Havalimanı’nda grev pazar akşamı başladı. Yapılan açıklamaya göre, başlangıçta planlanan 123 kalkışın tamamı ve 121 inişin en az 50’si iptal edildi. Sadece BER’de yaklaşık 200 kalkış iptal edildi. Havalimanına göre bu durumdan yaklaşık 27 bin yolcu etkilendi. BER Havalimanı yetkilileri, planlanan 200 inişin yaklaşık üçte birinin de iptal edileceğini duyurdu. Hannover’de ise yer hizmetleri çalışanları pazar akşamı saat 21.00’de iş bıraktı. Gece yarısından itibaren havacılık güvenlik personelinin de uyarı grevi başladı. Sendika sekreteri Lars Kalkbrenner, “Katılım yüksek, insanlar motive olmuş durumda” dedi. Başlangıçta Hannover’e 35 kalkış ve 34 iniş planlanmıştı. Ver.di muhtemelen uçuşların hiçbirinin gerçekleştirilemeyeceğini duyurmuştu. Havalimanı işletmesine göre, Hannover’de sadece acil durum ve kurtarma uçuşları mümkün olacak. Havaalanları, yolculara, uçuş durumları hakkında havayolu şirketlerine danışmalarını tavsiye etti.
Dört havalimanında grev kaosu
ÜÇÜNCÜ TUR 27 MART’TA
Güvenlik personelinin ücretlerine ilişkin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle greve gidildi. Sendika en büyük sorunun, personelin uygunsuz saatlerde çalışmak zorunda olmasını gösterdi. Yer hizmetleri çalışanları ile federal ve yerel düzeydeki kamu hizmeti çalışanları için yürütülen müzakerelerde de bu konu gündeme geldi. Sendika, ülke çapında yaklaşık 2.5 milyon federal ve belediye kamu hizmeti çalışanı için yüzde 10.5 zam ve ayda en az 500 Euro daha fazla ücret talep ediyor. İşveren tarafı ise şu ana kadar iki aşamada yüzde 5 zam ve bir defaya mahsus 2 bin 500 Euro ödeme teklif etti. Müzakerelerin üçüncü turunun 27-29 Mart tarihlerinde Potsdam’da yapılması planlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!