DİTİB gençleri iftar sofrasında buluştu

Güncelleme Tarihi:

DİTİB gençleri iftar sofrasında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 11:35

Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından ‘Gençlik İftarı’ başlığı altında öğrencilere yönelik iftar yemeği veridi.

Haberin Devamı

FÜRTH’te düzenlenen ‘Gençlik İftarı’ programına, Kuzey Bavyera DİTİB Din Hizmetleri Ataşesi Necmeddin Saydan, DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Şahin, Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt, Gençlik Koordinatörü Ali Osman Gürbüz’ün yanı sıra Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanlığı’na bağlı cami derneklerin başkanları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri olmak üzere yaklaşık 1000 kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt ve Kuzey Bavyera Gençlik Koordinatörü Ali Osman Gürbüz’ün selamlama konuşmalarıyla başladı.

DİTİB gençleri iftar sofrasında buluştu

‘GENÇ’ KELİMESİ ‘CEVHER’ KELİMESİYLE EŞ ANLAMLI
Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan şunları söyledi: “Bu programla gençlerimize her zaman yanlarında olduğumuzu, onlar olmadan hizmetlerimizin eksik kalacağını anlatmaya çalıştık. Ayrıca gençlerimizin kendilerini ayrıcalıklı hissetmelerini bu şekilde sağlamış olduk. ‘Gençliğe Değer’ düsturuyla çıktığımız bu yolda gençlerimizle daha güzel, farklı konseptlerde farklı etkinliklerle bir araya geleceğimizi ifade ettik.” Saydan, ‘genç’ kelimesinin ‘cevher’ kelimesiyle eş anlama geldiğini belirterek, peygamberimizin de gençlere büyük önem verdiğini ve İslam’ın gençlerin omuzlarında yükseldiğini de geleceğimize sahip çıkma adına onlarla sıkı ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
DİTİB gençleri iftar sofrasında buluştu

‘İFTARIN EN GÜZELİ GENÇLERLE OLANIDIR’
Ramazan ayının bereket, marifet ve günahlardan arındırdığını, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirten DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gençlik Koordinatörü Muhammed Şahin ise iftarların en güzelinin genç kardeşlerle yapılan iftar olduğunu belirterek şunları söyledi: “Dedelerimizin ve babalarımızın inşa ettikleri camileri yaşatma ve daha ileriye taşıma görevi bizlere düşmüştür. Her bir kardeşim Müslüman birey olarak Almanya’da İslamiyet’i temsil ettiğini unutmamalı ve bu kapsamda yaşamalı ve çalışmalıdır.” Oruçların açıldığı, yemek duasının yapıldığı ve musiki dinletisinin yer aldığı programın ardından dini bilgiler ve genel kültür yarışmasında dereceye giren gençler ödüllendirildi ve hediyeleri takdim edildi.
DİTİB gençleri iftar sofrasında buluştu

DİTİB gençleri iftar sofrasında buluştu

DİTİB gençleri iftar sofrasında buluştu

DİTİB gençleri iftar sofrasında buluştu




 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!