DİTİB Derneğinden Unutulmayacak Kültür Şenliği

Güncelleme Tarihi:

DİTİB Derneğinden Unutulmayacak Kültür Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 15:33

ALMANYA’nın Kuzey Bavyera bölgesinde en büyük Türk sivil kuruluşu olan Nürnberg DİTİB derneği geleneksel olarak düzenlediği Kültür Şenliği ile bir kez daha gönülleri fethetti.

Haberin Devamı

Dört gün sürecek şenliğin resmi açılışında, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, Eğitim Ataşesi Kamil Aydoğan, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Çalışma Ataşesi Faruk Küçük, Bavyera Eyaleti Maliye Bakanı Markus Söder, Büyük Şehir Belediye başkanını temsilen Michael Ziegler ile diğer Alman ve Türk sivil kuruluş başkan ve temsilcileri hazır bulundu.

ÜÇ BÜYÜK ÇADIR

Üç büyük çadır da gerçekleşen kültür şöleni, Kuran’ı Kerim okunması ve her iki ülkenin milli marşlarının söylenmesi ile başladı. Açılış konuşmasını yapan DİTİB Nürnberg Başkanı Fikret Bilir, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra söz alan Bavyera Maliye ve Yurt Bakanı Markus Söder, yıl boyunca bir çok randevusu olduğunu, Kültür Şöleninin ihmale gelmez bir randevu olduğunu belirterek Türkiye’ye övgüler yağdırdı. Markus Söder “Türkiye’nin dört bir tarafı ateş çemberi, buna rağmen Türkiye ekonomisi ile dimdik ayakta. Hele Suriyeli mültecilere kapısını açması takdire şayan bir hareket “ diye konuştu. Söder, bu yıl bakanlık olarak Müslümanlara iftar yemeği vereceklerini dile getirdi

ALMANYA AVRUPANIN LOKOMATİF ÜLKESİ

Başkonsolos Asip Kaya da, Almanya’nın Avrupa’nın lokomotif ülkesi olduğu vurgusu yaparak, “vatandaşlarımızın burada huzur içinde yaşaması önemlidir” dedi. Kaya, Ermeni soykırımı hakkında Almanya Cumhur Başkanı Joachim Gauck’un sözlerini ise üzüntü ile karşıladıklarını belirtti. Asip Kaya, DİTİB’in faaliyetlerini övdü. Konuşmaların ardından miniklerin folklor gösterisi beğeni topladı.

KÜLTÜR ŞÖLENİNDE NELER VAR

17 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek Kültür Şöleninde konserler, konferanslar, folklor, Türk mutfağı, kahvaltı büfesi, kültür çadırı, el sanatları, çay ve kahve köşesi yer alacak. Ünlü sanatçı Ahmet Özhan 17 Mayıs pazar günü konserde sevenleri ile buluşacak.

BAKMADAN GEÇME!