Dikkat! 'Ylenia' can aldı, ‘Zeynep’ kasıp kavuracak!

Güncelleme Tarihi:

Dikkat Ylenia can aldı, ‘Zeynep’ kasıp kavuracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2022 12:32

Alman Meteoroloji Dairesi, Harz dağlarının en yüksek zirvesinde kaydedilen saatte 152 kilometreye bulan rüzgar hızı nedeniyle halka dışarı çıkmamaları, sağlam olmayan binalardan ve elektrik hatlarından uzak durmaları uyarısı yaptı. Bugünden itibaren Britanya’dan gelecek ‘Zeynep’ adlı fırtınaya da dikkat çekti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da özellikle orta ve kuzey kesimlerinde etkili olan fırtına birçok yerde günlük yaşamı felç etti. Gün içinde etkili olan fırtına nedeniyle Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Bad Bevensen kenti yakınlarda bir meye ağacı yoldan giden Skoda marka aracın üzerine devrildi. Ağacın ana gövdesinin doğrudan şoför mahalline devrildiği ve şoförün şiddetli çarpma etkisiyle olay yerinde can verdiği belirtildi. Olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri şoförün aracın içine sıkışan cansız bedenini çıkardı. Polis, şoföre otopsi yapılacağını açıkladı.

OKULLAR TATİL, SEFERLER DURDU
Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde okullar bir günlüğüne tatil ilan edilirken, Berlin’de velilere çocuklarını okula göndermeme çağrısı yapıldı. Aşağı Saksonya ve Hamburg eyaletlerinde de birçok öğrenci okula gitmedi. Alman Demiryolları orta ve kuzey Almanya’daki birçok uzun mesafe seferlerini iptal etti. Fırtınadan en çok etkilenen bölge ve eyaletler kuzey denizi kıyıları, Aşağı Saksonya, Schleswig-Holstein, Hamburg ve Aşağı Saksonya eyaletleri oldu.

Haberin Devamı

Dikkat Ylenia can aldı, ‘Zeynep’ kasıp kavuracak

 BERLİN’DE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ
Berlin İtfaiyesi, ‘Ylenia’ fırtınası nedeniyle sabahın erken saatlerinde ülkede acil durum ilan etti. Berlin İtfaiyesine destek için çok sayıda gönüllü itfaiye yardıma çağrıldı. Fırtına nedeniyle polis ve itfaiye ekiplerinin sadece Schleswig Holstein eyaletinde 400 olaya müdahale ettiği açıklandı. Lichterfelde ilçesinde ağaçlar birçok arabanın üzerine devrilerek hasar verdi. Hamburg ve Bremen arasında Buchholz bölgesi yakınlarında ağaçların demiryolu üzerine devrilmesiyle ulaşım kesildi. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde ise ağaçların devrilmesiyle bazı bölgelerde kısa süreli elektrik kesintileri yaşandı. Yaklaşık 54 bin evin bu süre içinde elektrikleri kesildi. Bad Homburg yakınlarındaki A5 otoyolu üzerinde bir TIR’ın devrilmesiyle uzun süre otoyol trafiğe kapandı.

Dikkat Ylenia can aldı, ‘Zeynep’ kasıp kavuracak

Haberin Devamı

HAVAYOLU DA ETKİLENDİ
Demiryolu ulaşımı gibi havayolu ulaşımı da fırtınadan etkilendi. Lufthansa Berlin, Hamburg ve Münih’teki 20 uçuşun ertelendiğini duyurdu. Lufthansa yolculardan internet üzerinden son durumla ilgili bilgi edinmeleri istedi. Fırtınanın etkili olduğu bölgelerde hayvanat bahçeleri de ziyaretçilere kapandı. Hayvanların zarar görmemesi için fırtına geçinceye adar barınaklardan çıkarılmayacakları belirtildi.

Dikkat Ylenia can aldı, ‘Zeynep’ kasıp kavuracak

CUMADAN İTİBAREN ‘ZEYNEP’ GELİYOR
Alman Meteoroloji dairesi dün öğleden sonra hafifleyen ‘Ylenia’nın yerini bugünden itibaren ‘Zeynep’ adı verilen yeni bir fırtınanın alacağını belirterek, uyarısını devam ettirdi. Meteoroloji Dairesi, ‘Zeynep’ olarak adlandırılan bir sonraki kasırganın cuma günü öğleden sonra Britanya Adaları’ndan Almanya’ya gelmesinin beklendiğini duyurdu. Zaman zaman kasırga etkisinde olması beklenen fırtınanın hafta sonuna kadar Almanya’da etkili olması bekleniyor.

Dikkat Ylenia can aldı, ‘Zeynep’ kasıp kavuracak

Dikkat Ylenia can aldı, ‘Zeynep’ kasıp kavuracak

 

BAKMADAN GEÇME!