Dikkat! Yine grev var

Güncelleme Tarihi:

Dikkat Yine grev var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 13:46

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn-DB) ile ücret anlaşmazlığı yaşayan makinistler sendikası GDL, üyelerine yeniden greve gitme çağrısında bulundu. Grev, bu akşam saat 22.00’de başlayıp yarın akşam aynı saate kadar Almanya genelinde devam edecek.

Haberin Devamı

DEMİRYOLLARINDAN yapılan açıklamada yolculardan bir kez daha binlerce tren iptaline hazırlıklı olmaları istendi. GDL’den yapılan açıklamaya göre yük taşımacılığındaki grev ise bu akşam saat 18:00’de başlayacak ve yine 24 saat sürecek. Grevlerden Alman Demiryolları’nın işlettiği Berlin ve Hamburg’daki banliyöler de (S-Bahn) etkilenecek. Banliyö çalışanlarının yanı sıra uzun mesafe ve bölgesel ulaşım sektörlerindeki tüm çalışanlar da greve gidecek. Sendika birçok konuların yanı sıra vardiyalı çalışanların çalışma saatlerinin azaltılması talebini de grevlerle vurgulamak istiyor. GDL patronu Claus Weselsky 24 Kasım’da ücret müzakerelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını çünkü DB’nin bu konuda da herhangi bir müzakere alanı bırakmadığını açıkladı. Yenilenen grevin nedenlerini açıklayan sendika, “İşverenler her yerde oyalıyor ve çalışanlara yaptıkları iş için hak ettikleri takdir ve tanıma hakkını vermeye hazır değiller” dedi.

Dikkat Yine grev var
‘SORUMSUZLUK VE BENCİLLİK’
GDL’nin grev kararına sert tepki veren Alman Demiryolları, “Tren Makinistleri Sendikası (GDL), konuyla ilgisi olmayan milyonlarca insan için ikinci Noel hafta sonunu mahvediyor. Kışın başlamasından kısa bir süre sonra ve sözleşme tarife değişikliğine bu kadar yakın bir zamanda greve gitmek sorumsuzluk ve bencilliktir” açıklamasında bulundu. Demiryolları İnsan Kaynakları şefi Martin Seile, “Makinistler sendikası müzakere etmek ve gerçeklerle yüzleşmek yerine, gerçekleşmesi mümkün olmayan talepler için greve gidiyor. Bu kesinlikle gereksizdir” dedi. GDL, vardiyalı çalışanlar için çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35 saate düşürülmesinin yanı sıra aylık 555 Euro’luk bir artış ve enflasyon telafi ikramiyesi talep ediyor. DB şu ana kadar 32 aylık bir süre için yüzde 11’lik bir ücret artışı ve talep edilen enflasyon telafi ikramiyesini teklif etti. GDL ise bunu yetersiz bularak reddetmişti. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!