Dernek tamam, parti yolda

Güncelleme Tarihi:

Dernek tamam, parti yolda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2023 13:57

Sol Parti yönetimi ile anlaşamayan ve bir daha bu partiden milletvekili adayı olmayacağını aylar önce ilan eden Sahra Wagenknecht, yeni yılda yeni bir parti kuracaklarını resmen açıkladı.

Haberin Devamı

BERLİN’de milletvekili arkadaşları Amira Mohamed Ali, Christian Leye, Sol Parti Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Teşkilatı eski Başkanı Lukas Schön ve iş insanı Ralf Suikat’la birlikte bugün bir basın toplantısı düzenleyen Wagenknecht, ‘Sahra Wagenknecht Birliği (BSW) - Sağduyu ve Adalet’ adı altında bir dernek kurduklarını ve Ocak 2024’te de yeni bir parti kuracaklarını, başlangıçta partinin isminin böyle kalacağını ancak bunun kalıcı olmayacağını söyledi. Sol Parti’nin inandırıcılığını kaybettiğini, bunu değiştirmek için yoğun çaba harcadıkları halde başarılı olamadıklarını belirten Wagenknecht, “Ülkemizin ve insanlarımızın çıkarı için yeni bir parti kurmaktan başka çözüm bulamadık” dedi. Almanya’da hükümetlerin yanlış politikaları yüzünden insanların devlete olan güvenini yitirdiğini ifade eden Wagenknecht, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘BUGÜNE KADARKİ EN KÖTÜ HÜKÜMET’
“İnsanlarımızın önemli bir bölümü artık kendilerini mevcut partilerin temsil etmediklerini düşünüyor. Öyle de. Zira iktidardakiler, yıllardır toplumun beklentilerini göz önünde bulundurmuyorlar. Belirli kesimlerin çıkarları doğrultusunda politika yapıyorlar. Fakirlerle zenginler arasındaki fark her geçen yıl artıyor. Almanya’nın güçlü ekonomiye, ekonomik alanda yeniliklere ve sosyal adalete ihtiyacı var. İşte biz bu nedenle partimizi kuruyoruz. Ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını savunmak için. SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti, Almanya’nın tarihinde en kötü federal hükümet. Böyle giderse bugünkü Almanya’yı 10 yıl sonra tanıyamayacağız."

Dernek tamam, parti yolda

Lukas Schön, Amira Mohamed Ali, Sahra Wagenknecht, Ralf Suikat, Christian Leye (soldan sağa).

YENİ BİR EKONOMİ POLİTİKASI
Wagenknecht ve Amira Mohamed Ali, kuracakları partinin sağ popülist Almanya için Alternatif’le (AfD) kesinlikle işbirliği yapmayacağını vurguladılar. Dün sabah, Wagenknecht’le birlikte 9 milletvekili Sol Parti yönetimine istifa dilekçelerini verdi, ancak yeni parti kuruluncaya kadar partinin Federal Meclis Grubu’nda kalmak istedikleri de açıklandı. İftifa eden vekillerin isimleri şöyle; Amira Mohamed Ali, Ali Al-Dailami, Sevim Dağdelen, Klaus Ernst, Andrej Hunko, Christian Leye, Zaklin Nastic, Jessica Tatti ve Alexander Ulrich.
Wagenknecht, Almanya’ya düzensiz göçün ve sığınmacı akınının kontrol altına alınmasını savunurken, yurtdışından nitelikli işçi getirilmesi konusunda farklı düşündüklerini söyledi. Şu anda Almanya’da meslek eğitimi yapmamış 2 milyonun üzerinde gencin bulunduğuna dikkati çeken Wagenknecht, “Önce bu gençleri kazanmalıyız. Onlara meslek eğitimi yapma olanağı sağlayıp, iş piyasasına kazandırmalıyız. Biz yeni bir ekonomi politikasından yanayız ve şu konulara öncelik vereceğiz;
* Sosyal adalet.
* Gerginlik politikasına son. Ukrayna’da savaşın durdurulması ve Ortadoğu’da savaş çıkmasının engellenmesi için diplomasi ve uzlaşmaya ağırlık verilmesi.
* Fikir ve düşünceyi ifade özgürlüğünün korunması.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!