Der Spiegel dergisi 75 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Der Spiegel dergisi 75 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2022 14:20

İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminden kısa bir süre sonra yayın hayatına başlayan Almanya’nın uluslararası medyada en bilinen haftalık haber dergisi Der Spiegel, 75’inci yılını kutluyor.

Haberin Devamı

Der Spiegel’in ilk sayısı 4 Ocak 1947’de yayınlandı. Yayımcı Rudolf Augstein imzasıyla çıkan derginin ilk sayısı, 15 bin baskıyla piyasaya çıktı. Kapağında, Beyaz Saray’ı ziyaret eden Avusturya elçisi Dr. Kleinwächter’in başarı haberi yer aldı. Derginin kapağında yer alan ilk kadın siyasetçi ise 1948 yılında Berlin Büyükşehir Belediye Başkanı Louise Schröder oldu. Dergi iki kez kapağında hiçbir başlık ve yazıya yer vermeden sadece fotoğraflarla yayınlandı. Bunlardan biri 1958 yılında Berlin’in doğu ve batı olarak ikiye bölünmesinin yer aldığı sayı oldu. Diğeri ise 1963 yılında ABD Başkanı John F. Kennedy’nin suikasta kurban gitmesi haberi oldu. Kapakta sadece Kennedy’nin fotoğrafı yer aldı ve başlık kullanılmadı.

Der Spiegel dergisi 75 yaşında
Der Spiegel Genel Yayın Yönetmeni Steffen Klusmann

Haberin Devamı

1994’TE SPIEGEL-ONLINE KURULDU
Derginin 1962 yılında kapaktan verdiği bir haber nedeniyle yayımcı Rudolf Augstein gözaltına alındı. Augstein, 1974 yılında şirketin hisselerinin yüzde 50.5’ini çalışanlarına dağıttı. Dergi, 25 Ekim 1994’te dünya çapında internet sayfasını açan ilk haber dergisi olarak tarihe geçti ve spiegel-online kuruldu. 1988 yılında Spiegel TV adıyla ilk televizyon haber program formatı yayınlanmaya başlandı. Yaklaşık 25 yıl sonra 2019’da internet ve baskı redaksiyonları birleşti ve spiegel online tarihe karıştı.

BAKMADAN GEÇME!