‘Depresyon tedavi edilebilen bir hastalıktır’

Güncelleme Tarihi:

‘Depresyon tedavi edilebilen bir hastalıktır’
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2024 12:12

Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu’nun üyesi olan Lehrte Türk Veliler Birliği depresyon konulu bir toplantı düzenledi.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyon üyesi olan Lehrte Türk Veliler Birliği, Selimiye Camii’nin konferans salonunda sadece kadınlara yönelik Psikiyatrist ve Psikoterapist Begüm Akkaya ile bir depresyon konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Katılımın hayli yoğun olduğu toplantının moderatörlüğünü yapan dernek sözcüsü Ayfer Barlak “Çevre koşulları, iş yaşamındaki zorluklar ve çocukların sorunlarıyla genelde kadınların ilgilenmeleri stres yaratıyor. Bu stresi nasıl yönetebiliriz? Nasıl en az şekilde etkilenebiliriz? Stresin doğuracağı rahatsızlıkları bilirsek, önlem almada da daha duyarlı davranırız düşüncesiyle uzman doktoru davet edip, kadınlarımızla buluşturmayı uygun bulduk. Doktorumuz gayet yararlı bilgiler sundu. Önlemler konusunda çok pratik çözümler önerdi. Öyle ki kadınlarımız bizden bu tür toplantıların devamının yapılması yönünde şimdiden söz almak istediler. Bundan sonra Türk Veliler Birliği olarak Selimiye Camii, Vita Academy’le beraber bu konunun yanı sıra çalışma ve güvenlik konusu, eğitim sistemi, ana dilin önemi gibi konularda da toplantı ve seminerlerimiz devam edecek” dedi.

‘Depresyon tedavi edilebilen bir hastalıktır’
‘BİR ANDA ÇÖZÜLEBİLECEK BİR SORUN DEĞİL’
Psikiyatrist ve Psikoterapist Begüm Akkaya, “Depresyon; kişide kalıtımsal, çevresel ya da hormonal bozukluklar sebebiyle gelişen üzüntü ve hayata karşı ilgi kaybına neden olan bir duygu durum bozukluğudur. Depresyon sadece bir keyifsizlik veya bir zayıflık değildir. Bir anda da çözülebilecek kadar da basit bir sorun değildir. Depresyon tedavi edilebilen ve tedavi gerektiren bir durumdur” dedi. Dr. Akkaya, depresyonun nedeninin tam olarak bilinmediğini, birçok zihinsel bozuklukta olduğu gibi, çeşitli faktörlerin de söz konusu olabileceğini belirtti. Depresyon için risk etkenlerinin daha önce bu hastalığı geçirmiş olmak, yüksek stres, düşük benlik saygısı, aşırı özeleştiri yapma veya aşırı kötümser olma, yetersiz sosyal çevre, erken ebeveyn kaybı, çocukluk döneminde yaşanan cinsel, fiziksel şiddet gibi etkenlerin depresyona neden olabileceğini belirten Akkaya ayrıca; uyku bozuklukların da hastalığa neden olabileceğini vurguladı.
‘Depresyon tedavi edilebilen bir hastalıktır’


 

 

BAKMADAN GEÇME!