‘Demokrasimizi birlikte savunalım’

Güncelleme Tarihi:

‘Demokrasimizi birlikte savunalım’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 11:26

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, son dönemlerde aşırı sağa karşı düzenlenen gösterilere yoğun katılımın kendisini çok etkilediğini söyledi, ülkede yaşayan demokratlara “Demokrasimizi omuz omuza vererek hep birlikte savunalım” çağrısında bulundu. Steinmeier, yayınladığı video mesajda, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“BUGÜN de on binlerce genç ve yaşlı insan, aileler yollara düşecek, barış içinde bir araya gelip birliktelik sergileyecekler. ‘Biz özgür ve birlikte yaşamak istiyoruz’ diyecekler. Sevgili yurttaşlarım, çok etkilendim! Rostock veya Münih’te, Apolda veya Zweibrücken’de, büyük kentlerde veya kasabalarda, toplumumuzdaki demokratik orta uyanık. Demokrasimiz canlı. İnsanlarımızın çok büyük bir bölümü kin ve nefrete, şiddete, aşırılığa karşı. Ve şu çok önemli: Büyük çoğunluk kendini gösteriyor, görünür halde. Demokrasi için angajman gösteren ve demokratik ortayı oluşturan insanların katıldıkları gösterilerle bir yerlere ulaşıldı.

‘ÜLKEMİZLE GURUR DUYUYORUM’
“İnsanların vurdumduymaz davranmaması toplumsal bütünlüğü güçlendirdi. Tekrar daha serbest bir şekilde nefes alıp vermeye başladık. Ülkemizle gurur duyuyorum, kadınlı-erkekli yurttaşlarımızla gurur duyuyorum. Sokağa çıkan insanlar farklı politik görüşlerde. Olay sağ-sol olayı değil. Olay, birlikte yaşamın temel ilkeleridir. Olay, demokrasi düşmanları ve demokrasiye saldıranlar arasına sınır koymaktır. Hedef, Almanya’nın dünyaya açık, demokratik bir ülke olarak kalmasıdır. Özgür, barışçı ve dostane bir Almanya için bir araya gelelim. Demokratların omuz omuza verip mücadele vermelerine ihtiyacımız var. Yalnız bugün değil, yılda 365 gün. Demokrasimizi hep birlikte savunalım.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!