DEİK’ten ‘Akıllı yaşam merkezleri’ girişimi

Güncelleme Tarihi:

DEİK’ten ‘Akıllı yaşam merkezleri’ girişimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2023 13:22

DEİK, deprem bölgelerinde ‘Akıllı yaşam merkezleri’ oluşturulması için harekete geçti ve başkent Berlin’de proje tanıtımı için görüşmelerde bulundu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ve Suriye’yi sarsan depremden sonra Kahramanmaraş Elbistan’da ilk aşamada 5 bin depremzedeyi konuk edecek ‘Yaşam Kenti’ oluşturmak için harekete geçen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), deprem bölgesinde ‘Akıllı yaşam merkezleri’ projesini tanıtmak amacıyla ilk yurt dışı görüşmelerini Berlin’de yaptı. DEİK’de Türkiye-ABD İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Steven Young ve Burak Talu ile Genel Sekreter Yardımcısı Merih Kepez Örnek’ten oluşan heyet, başkent Berlin’de Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Başkanı Martin Wansleber, Alman Orta Ölçekli İşletmeler Birliği BVMV yöneticisi Andreas Jahn ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odaları yöneticisi Okan Özoğlu’nun da aralarında bulunduğu iş çevrelerinden temsilcilerle bir araya geldi. Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’ndeki buluşmada DEİK’in ‘Akıllı yaşam merkezleri’ projesiyle ilgili detaylı bilgiler verildi.

Haberin Devamı

ABD VE AB’DE DE GÖRÜŞMELER YAPACAĞIZ
Berlin’deki buluşmada bu projenin uzun süreli bir proje olduğunun altı çizildi. Mehmet Ali Yalçındağ, ‘Akıllı yaşam merkezleri’ projesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Deprem olduktan birkaç hafta sonra, uluslararası iş dünyasından ve yurt dışındaki bireylerden gelen yardım talepleri üzerine DEİK bünyesinde Uluslararası İş Dünyası Dayanışma Komitesi adıyla bir komite kurduk. Heyet olarak ilk ziyaretimizi yapmak üzere Almanya’ya geldik. Almanya ve Avrupa Birliği’nde (AB) ilgili Büyükelçiler, iş dünyası temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ile yaptığımız toplantılarda, gerçekten burada bölgenin tekrar ayağa kaldırılması, insanların tekrar yerlerine, evlerine geri dönmeleri için, göçü o bölgede tersine çevirmek için, yıkılan evlerin yerine tekrar evler yapılması yerine akıllı yaşam merkezleri kurulması için hazırladığımız projelerimizi anlattık. Sadece evler değil, tekrar o bölgeye evlerine dönmek isteyen insanlara yeni bir yaşam şekli, yeni bir sosyal hayat, yeni istihdam olanakları sunmak ve o bölgeyi tekrar çok ilgi çeken bir yer haline getirmek isteğimizi anlattık. Bütün amacımız bu. Yurt dışındaki yardım etmek isteyen şirketler ve bireyler, somut bir proje istiyorlar. Bu projeye yardımcı olsunlar diye bizler bunun tanıtımını yapıyoruz. Aynı heyet önümüzdeki hafta pazartesi günü Washington’a bir ziyarette bulunacak. Orada da Amerikan Ticaret Odası temsilcileriyle görüşeceğiz. İş dünyası temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Projemizi Amerika’daki Türkiye dostlarına da tanıtacağız. Daha sonraki günlerde de AB temsilcileriyle bir araya gelip hedeflerimizi ve beklentilerimizi ileteceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!