Değerli Almanya Başbakanı Angela Merkel,

Güncelleme Tarihi:

Değerli Almanya Başbakanı Angela Merkel,
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 03, 2013 09:56

Başbakan Angela Merkel’in aşırı sağcı NSU örgütünün kurbanlarının yakınlarını bu hafta içinde başbakanlık binasında yediği yemeğin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. NSU kurbanı Mehmet Kubaşık’ın ailesi, yazdıkları mektubu yemekte Merkel’e elden verdiler. İşte o mektubun tam metni:

Haberin Devamı

Değerli Almanya Başbakanı Angela Merkel,

Ailemle birlikte davetinizden dolayı sevinçliyiz, size teşekkür ederiz.

Kalbimizde size anlatmak istediğimiz o kadar çok konu var ki, size bir mektup yazmaya karar verdik. Bize cevap yazacağınızı umuyoruz.

Davetinizin siyasi formaliteden ziyade olmasını, bize vereceğiniz sözleri tutacağınızı ümit ediyoruz. Geçtiğimiz Şubat'ta Cumhurbaşkanı Gauck'un davetine uyduk, ancak kaydedilen gelişmeler ne yazık ki hayal kırıklığına neden oldu.
O zamanlar, babamın katledilişinden hemen sonra polis bize büfeyi kapatmamız gerektiğini söyledi. Büfedeki çok sayıdaki mallar, anlık maddi durumumuzu iyileştirmeye yetecek kadardı. Ayrıca depomuzda çok sayıda özel eşyalarımız vardı. Polisin ısrarına rağmen hiçbirimiz büfeye adım atacak durumda değildik. Arkadaşlarımız arasından da kimse büfeye girmeye cesaret edemedi. Babamızın bize yeni aldığı bisikletler de o depodaydı. Kardeşim Ergün'ün bisikletini istediği için haftalarca ağladığını hiç unutmayacağım. Ona bisikletini neden veremediğimizi anlatamıyorduk. Belirli bir zaman sonra ona artık bisikletlerin çalındığını söylemek zorunda kaldık. Sonuç olarak feragat beyanı imzalamamız istendi ve eşyalarımızın nerede olduğunu bugüne dek bilmiyoruz.

Haberin Devamı

Sayın BaÅŸbakan, babamız, annemizin eÅŸinin vahÅŸi ÅŸekildeki ölümünden sorumlu olan kiÅŸilerin karşısında oturmanın nasıl bir duygu olduÄŸunu tahmin edebiliyor musunuz?Â

Ailemle birlikte adaletin yerini bulması için davanın başlamasını bekledik. Ve size soruyorum sanıkların provokasyonlarına tahammül etmek zorunda mıyız? Rahat bir şekilde duruşma sırasında dizüstü bilgisayarı ile uğraşan sanıkların karşısında oturmak size göre nasıl bir duygu olmalı? İlk duruşma günün seyiri bizi derin üzüntüye itti, duruşmanın ertelenmesi bizim için büyük bir yenilgi anlamına geldi.

Artık bu tür sürtüşmelere alıştık ve olayların en ince ayrıntısına kadar aydınlatılması bizin için birincil derecede önemlidir. Önemli olan gelecekte ispatlanan hatalar zincirinin tekrar yaşanmamasıdır. Bu nasıl yaşanabilir sayın Başbakan? Bunun tekrar yaşanmaması için ne yapıyorsunuz?

Haberin Devamı

Yargıcın çalışması yavaş seyir etse de, bizim güvenimizi kazandı. Duruşmalar katılmak bizim için fiziksel ve ruhsal açıdan yıpratıcı olsa da önemlidir.

Sevgili sayın Başbakan, davamızda desteğinizden yoksun olduğumuzu düşünüyoruz. Sizin mevcut ırkçı sorununa ve bunu destekleyenlere karış kesin bir tavır almanızı bekliyorduk. Lütfen siyasette ırkçılık ile ayrımcılık konularının gelecekte bu denli pasif ele alınmasının önüne geçin.

Mektubumuzun sonunda Bayan John'a çok teşekkür ederiz. Bizi her zaman dinledi ve imkanları doğrultusunda her zaman yardım elini uzattı. Özellikle davanın başlamasıyla birlikte bayan John'un ihtiyaçlarımızı tek başına karşılamasının güç olduğunu fark ettik. Ona yardım edecek birisinin olması iyi olacaktır. Diğer bir ricamız ise bizim mahkemeyi izleyebilmemiz için tahsil edilen maddi desteğin arttırılmasıdır.

Haberin Devamı

Selamlarla
Elif Kubaşık
Gamze Kubaşık ile Serdar Aslan
Ergün Kubaşık
Mert Kubaşık

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!