DAVA, Bavyera adayını tanıttı

Güncelleme Tarihi:

DAVA, Bavyera adayını tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 11:59

Almanya’da yaşayan Türklerin öncülüğünde kurulan siyasi oluşum ‘DAVA’, Avrupa Parlamentosu (AP) için kolları sıvadı. Gazeteci Teyfik Özcan başkanlığında avukat Fatih Zingal, Almanya Federal Liyakat Nişanı sahibi Dr. Ali İhsan Ünlü ve Dr. Mustafa Yoldaş gibi isimlerin de yer aldığı siyasi oluşum, bölgesel çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Çeşme Restoran’da yapılan tanıtım toplantısında DAVA Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Avrupa Laliler Düşünce Kuruluşu Başkan Yardımcısı Çetin Yazıcı, Bölge Seçim Sorumlusu Hakan Ural ve Siyasi Oluşum Danışmanı Emre Şentürk’den oluşan yetkililer, bölge teşkilat başkanları ile bir araya gelerek kuruluş amaçlarını ve hedeflerini anlattı. Mevcut partiler tarafından temsil edilmeyen vatandaşlar için yeni bir siyasi merkez olma iddiasını taşıyan ‘Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak-DAVA’ toplantısında, Avrupa Parlamentosu (AP) Bavyera Bölgesi adayı olarak dört çocuk babası iş insanı Celal Öztürk’ün (50) olduğu açıklandı.

DAVA, Bavyera adayını tanıttı

Cetin Yazıcı, Celal Öztürk, Hakan Ural

Haberin Devamı

‘AP’YE BİRLİK OLARAK GİRECEĞİZ’
Konuyla ilgili açıklama yapan DAVA Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Yazıcı, şunları söyledi: “Öncelikle hiçbir siyasi partinin veya oluşumun arka bahçesi olmadığımızı belirtmek isterim. Tamamen Almanya’da yaşayan ve toplumun her kesimine hitap eden bir oluşum olarak yola çıktık. Sadece Türklerin değil, Almanya’da yaşayan yabancı kökenli tüm insanların sesi olacağız. Listemizde Türk olmayan göçmen kökenli adaylarımız da var. DAVA, şu anda önümüzdeki AP seçimlerine Seçmen Birliği olarak girecek. Amacımız, bir dahaki Almanya genel seçimlerine parti olarak girmek. Bunun için altyapı çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor.”
DAVA Siyasi Oluşum Danışmanı Emre Şentürk de “Amacımız, AP’ye olabildiğince fazla sayıda vekil göndererek Türk ve yabancı kökenli göçmenleri temsil etmek, bugüne kadar alınan kararlarda büyük ölçüde reddedilen, siyasi olarak temsil edilmeyenlerin güçlü sesi olmaktır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!