Dava başladı... Asıl şüpheli hâlâ kayıp!

Güncelleme Tarihi:

Dava başladı... Asıl şüpheli hâlâ kayıp
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2022 10:29

Almanya tarihinin en büyük finansal skandalı olarak adlandırılan ‘Wirecard’ davası, dün Münih Mahkemesi’nde başladı. Yargılananlar arasında şirketin eski CEO’su Markus Braun, Dubai’deki bir Wirecard şubesinin eski Genel Müdürü Oliver Bellenhaus ve eski baş muhasebecisi var.

Haberin Devamı

SAVCI, sanıkları Wirecard’ın 2015’ten bu yana bilançolarını yanlış sunmak, piyasa manipülasyonu, güveni suiistimal ve ticari çete dolandırıcılığıyla suçluyor. Sanıkların Wirecard’ı halka ‘hızla büyüyen, son derece başarılı bir FinTech şirketi’ olarak tanıttığını açıklayan savcı, hiç olmayan ticari ilişkilerin varmış gibi gösterildiği ve ciroların yükseltildiğini belirtti. Uzmanlar, Wirecard’ın iflasının, 20 milyar Euro’dan fazla değeri olan varlıkları yok ettiğini tahmin ediyor.

Dava başladı... Asıl şüpheli hâlâ kayıp
Markus Braun

SKANDALI MARSALEK AYDINLATIR
Skandalın ana figürü olarak kabul edilen Jan Marsalek ise hâlâ kayıp. 19 Haziran 2020 akşamı Avusturya’nın başkenti Viyana yakınlarındaki küçük bir havaalanından Belarus’un başkenti Minsk yönüne kaçtığı belirlenen Marsalek’in hâlâ Rusya’da olduğu düşünülüyor. Yetkililer, şirketin manipülatif işlemlerinin yapıldığı Asya bölgesinden sorumlu olan Marsalek’in ortaya çıkmaması durumunda, bu skandalı aydınlatmanın zor olacağı üzerinde duruyor. Çevrimiçi platformlara ödeme işlemlerinin altyapısını sağlayan şirket, 2020 yılının haziran ayında iflas etmişti. Almanya’nın en büyük 30 şirketi arasında bulunan Wirecard, 1.9 milyar Euro’yu aşkın paranın kaybolduğunun ortaya çıkması sonrası iflas başvurusu yapmıştı. Şirketin ayrıca 3.2 milyar Euro borçlu olduğu belirlenmişti.

BAKMADAN GEÇME!