‘Darbe planı’nda Rus parmağı iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Darbe planı’nda Rus parmağı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2022 15:28

Almanya’da ‘İmparatorluk Vatandaşları’nın darbe planında Rusya’nın da parmağı olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

ALMANYA’da kendilerini ‘Reichsbürger’ (İmparatorluk Vatandaşları) ilan eden, Almanya Federal Cumhuriyeti devletini de Alman Anayasası’nı da tanımayan aşırı sağcıların darbe planlarında Rusya’nın da parmağı olduğu yönündeki iddialar yoğunlaştı. Anamuhalefet Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Hukuk Politikası Sözcüsü Günter Krings, “Baskın yapılan terör cemiyeti üyeleri çok açık bir biçimde bilinçli olarak Rusya ve Rusya’nın Almanya’daki temsilcilikleriyle irtibata geçme yolunu aramışlar. O nedenle bu olası komplo kurucularının Rusya ile ilişkileri aydınlığa kavuşturulmalı. Böyle bir ilişki ‘İmparatorluk Vatandaşları’nın ülkemiz için daha büyük bir tehdit ve tehlike oluşturacağını ortaya koyacaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘RUSYA GÜNÜ’ KUTLAMALARINA KATILMIŞ
Almanya’da yayımlanan günlük gazetelerden Bild’de, gözaltına alınan darbe planlarının lideri Prens 13. Heinrich Reuss’un Rusya’nın eski Doğu Almanya sınırları içinde bulunan Leipzig’deki Başkonsolosluğu’nda 12 Haziran’da ‘Rusya Günü’ kutlamalarına katıldığına yer verdi. Gazetenin haberinde, Prens 13. Heinrich’in kız arkadaşının Rus olduğu ve Leipzig’deki Başkonsolos’la randevu ayarladığı da yer aldı. Alman güvenlik birimlerinin Prens’in kız arkadaşı Vitalia B’yi ‘terör örgütü destekçesi’ olarak tanımladığına da dikkat çekildi. Öte yandan ‘İmparatorluk Vatandaşları’nın Almanya genelinde 280 yerde ‘Vatan koruma bölüğü’ oluşturma planları yaptığı da ortaya çıktı.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ
Federal Başsavcılığa göre, Almanya’nın çeşitli kesimlerinde geçen hafta girişilen operasyonlar sırasında yakalanarak gözaltına alınan aralarında emekli ve aktif asker ile polislerin de bulunduğu 25 kişiden 22’sinin ülkedeki demokrat sistemi devre dışı bırakmayı hedefleyen terör örgütü üyesi, diğer üçünün de ‘terör örgütü destekçisi’ olduğu belirtildi. Merkezi Almanya’nın Karlsruhe kentinde bulunan Federal Başsavcılığın edindiği bilgilere göre, ‘bu teröristlerin’ Almanya’da ‘geçici bir askeri hükümet kurmak’ istedikleri de ortaya çıktı. Bu ‘geçici hükümetin’ İkinci Dünya Savaşı’nı kazanan işgal kuvvetleri ile Almanya’da yeni bir devlet düzeni oluşturulması için pazarlık yapmayı planlandığı da kaydedildi. Ancak asıl muhatabın Rusya olmasının hedeflendiği de belirtildi.

 

BAKMADAN GEÇME!