Danimarka sığınmacı kriziyle boğuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Danimarka sığınmacı kriziyle boğuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 10:22

Danimarka Adalet Bakanı Sören Pind, ülkesinin ve Avrupa'nın hala olağanüstü bir sığınmacı krizinin içinde olduğunu belirterek, "6 Eylül'den bu yana ülkemize giriş yapan sığınmacı sayısı en az 12 bin 400" dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Pind, Kraliyet Polisi Şefi Jens Henrik Höjbjerg ve İstihbarat Teşkilatı Şefi Jens Madsen ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Danimarka'da son iki haftada yaşanan sığınmacı krizi ile ilgili bilgiler verdi.

"Avrupa ve Danimarka hala olağanüstü bir sığınmacı krizinin içinde" diyen Pind, çok kalabalık bir sığınmacı grubunun güneyden kuzeye doğru ilerlediğini kaydetti.

Danimarka'ya 6 Eylül'den bu yana gelen sığınmacı sayısının en az 12 bin 400 olduğu bilgisini veren Pind, İsveç, Norveç ve Finlandiya'ya son iki haftada iltica edenlere bakıldığında kendi ülkelerine gelenlerin sayısının gerçekte çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Pind, gelen sığınmacıların sadece bin 500'ünün Danimarka'ya iltica ettiğini ifade ederek, "Danimarka sığınmacılar için mıknatıs değil bir transit ülkedir. Sığınmacıların Danimarka'ya iltica etmemesinin en büyük sebebi mülteciler kanunu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Danimarka polisinin sığınmacı krizinde Avrupa'nın diğer ülkelerine oranla görevlerini çok iyi bir şekilde yerine getirdiğine vurgu yapan Pind, "Bazı ülkelerde polis panzer, cop ve biber gazıyla sığınmacılara saldırırken bizim polisimiz örnek bir duruş sergiledi. Avrupa'nın hiçbir yerinde bizim polisimizden daha iyi bu sorunla başa çıkılmadı'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!