‘Daha fazla yardım edilmeli’

Güncelleme Tarihi:

‘Daha fazla yardım edilmeli’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 12:02

AB’nin ortak iltica politikasında çocuklar ve aileler için iyileştirme yapılması gerektiğini belirten Almanya Kalkınma Bakanı Schulze, sığınmacılara ev sahipliği yapan ülkelere de daha fazla yardım eli uzatılması çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

ALMANYA Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, Yunanistan’ın Mora Yarımadası açıklarında yaşanan trajediyle ilgili Welt televizyon kanalına konuştu. Tehlikeli yollar üzerinden Avrupa’ya gelmeye çalışanların çaresiz durumda olduklarını belirten Schulze, bu trajedinin Avrupa’ya yasal kaçış yollarının sağlanmasının önemini ortaya koyduğunu söyledi. Hafta başında Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerin karara bağladığı ortak iltica politikasının da revize edilmesi gerektiğini ifade eden Schulze, “Ailelerin ve çocukların durumu iyileştirilmeli” dedi. DW Türkçe’nin haberine göre Schulze, bu tutumu savunan Berlin’in izolasyon zihniyetindeki diğer Avrupa ülkelerine karşı da mücadele ettiğini söyledi.

‘Daha fazla yardım edilmeli’

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze

Haberin Devamı

ZORLU ŞARTLARDA KALIYORLAR
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından açıklanan verilere de değinen Schulze, sığınmacıların çıkış ülkelerinde de daha fazla yardım ihtiyacının bulunduğunu vurguladı. Schulze, “Açlıktan, savaştan kaçanlara mümkün mertebe memleketlerinin yakınında kalacak şartları sağlamalıyız. Çünkü çoğunluğu evlerine geri dönmek istiyor” diye konuştu. Alman kalkınma politikasının hatırı sayılır bir katkıda bulunabileceğini vurgulayan Schulze, sığınmacıların çoğunun yoksul komşu ülkelerde zorlu şartlarda kaldığına dikkati çekti. Bakan, Berlin’in en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkelere su tedarikinden tıbbi yardıma, eğitimden istihdama kadar her konuda yardım eli uzatabileceğini söyledi.
UNHCR verilerine göre dünya çapında en fazla sığınmacı 6 milyon 800 binle Suriye çıkışlı olurken, onları 5 milyon 700 bin Ukraynalı ve aynı sayıda Afgan sığınmacı izledi. Türkiye, 2022’de dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke unvanını korurken, onu İran ve Kolombiya takip etti. Bu ülkelerin ardından gelen Almanya’nın da 2 milyon 100 bin sığınmacıya ev sahipliği yaptığı belirtildi.

‘Daha fazla yardım edilmeli’

‘Daha fazla yardım edilmeli’

‘Daha fazla yardım edilmeli’
79 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Yunanistan’ın güneyindeki Mora yarımadasının 75 km açığında, Libya’dan İtalya’ya gitmekte olan ve içinde 700 sığınmacının bulunduğu ileri sürülen balıkçı teknesi alabora oldu. Denizden 79 kişinin cansız bedeni çıkarılırken, ölü sayısının çok daha yüksek olmasından endişe ediliyor. Kurtarılan 108 göçmen, lüks bir yatla denizden çıkarılarak Yunanistan’a getirildi. Yunanistan Başbakanı İonnis Sarmas, Facia sonrası ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!