‘Çiftlere haksızlıktır’ deyip ayrı vergilendirmeye karşı çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Çiftlere haksızlıktır’ deyip ayrı vergilendirmeye karşı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2023 10:57

FDP’li Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, hükümet ortağı SPD’nin çiftlerin gelirlerini ayrı ayrı vergilendirmesi önerisine karşı çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) oluşan koalisyon hükümetinde halkı tedirgin eden Kalorifer Yasası tartışmaları bitmeden yeni sancılar başladı. SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil’in gündeme getirdiği ve Yeşiller tarafından da desteklenen, çiftlerin kazançlarının ayrı ayrı vergilendirilmesi önerisine küçük ortak FDP karşı çıktı. FDP Genel Başkanı, Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, böyle bir uygulamadan orta gelirli çiftlerin zarar göreceğini belirtirken, partisinin buna kesinlikle karşı olduğunu açıkladı. Birisi 2 bin 500, diğeri ayda 1000 Euro kazanan çiftlerin ayrı ayrı vergi beyannamesi vermeleri halinde vergi yüklerinin yüzde 50 artacağına dikkat çekerken, “Böyle bir uygulama çiftlere tamamen haksızlıktır” dedi. FDP’li Lindner, SPD’nin önerisinin Alman Anayasası ile bağdaşmadığını da hatırlattı.

‘Çiftlere haksızlıktır’ deyip ayrı vergilendirmeye karşı çıktı
SÖDER DESTEKLEDİ
Lindner ayrıca Koalisyon Sözleşmesi’nde böyle bir planın yer almadığını hatırlatırken, “2025 yılına kadar bu tamamen unutulmalı” diye konuştu. Bakan Lindner’in açıklamalarına diğer ortaklar henüz bir tepki göstermediği halde, baştan beri böyle bir öneriye karşı çıkan CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, kendisine destek verdi. Söder, şu andaki uygulamanın 1958 yılından beri geçerli olduğunu hatırlatırken, eski iktidarların attığı doğru adımların sürdürülmesini istedi.

BAKMADAN GEÇME!