‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’na Berlin’de gala

Güncelleme Tarihi:

‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’na Berlin’de gala
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2024 14:35

Başrolünü İsmail Hacıoğlu’nun üstlendiği ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ adlı film, Avrupa’da gösterime girdi. Filmin Avrupa Galası, Cem Karaca’nın ölümünün 20’nci yılında 8 Şubat’ta Berlin’de Alhambra Sineması’nda yapıldı.

Haberin Devamı

CEM Karaca’nın eşi İlkim Karaca’nın gösteriminin durdurulmasıyla ilgili dava açtığı ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmi, Avrupa’da gösterime girdi. Filmin Avrupa Galası, Cem Karaca’nın ölümünün 20’nci yılında 8 Şubat’ta Berlin’de yapıldı. AF Media’nın Avrupa dağıtımını üstlendiği filmin galasına, Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca ve filmin başrol oyuncusu İsmail Hacıoğlu katıldı. Alhambra Sineması’nda yapılan galaya katılan izleyiciler, filmin sonunda sahneye çıkan sanatçıları ve filmi ayakta alkışladı. Bazı izleyiciler, bir süre Almanya’da sürgünde yaşayan Cem Karaca’yla anılarını anlattı. Seyircilerin sorularını yanıtlayan Emrah Karaca ise sık sık filmin gösteriminin durdurulmasına yönelik girişimlere gönderme yaptı. Emrah Karaca, filmde neden Cem Karaca’nın Türkiye’ye dönüşüne kadar olan bölümün anlatıldığıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’na Berlin’de gala

Haberin Devamı

‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’na Berlin’de gala

‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’na Berlin’de gala
‘ZOR GÜNLER YAŞADI’
“Filmde Cem Karaca’nın vatan hasreti üzerine yoğunlaştık. Babam Almanya’da da başarılı bir sanatçıydı. Ama buna rağmen ülkesine dönmek istiyordu ve bu vatan sevgisinin ağır bastığının göstergesiydi. ‘Bir insan, ailesi ve vatanı için her şeyi yapabilir’ dedik ve bunu gösterdik. Cem Karaca ne yaşadıysa, yüzüne, saçına, her şeyine yansıdı. 59 senenin tamamını sinema filmine aktarmak kolay değil. Hayatının tamamını film yapsak 5-6 sinema filmi çıkardı. O zaman belgesel olurdu. Babam çok zor günler yaşadı. Biliyorsunuz İstanbul’da sorun yaşıyoruz ama burada siz sahip çıkarsınız.”

SON GÜN PARAYI YATIRDI
Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuştu. Karaca’nın 3.5 milyon TL teminat yatırırsa filme durdurma kararı çıkacağı açıklanmıştı. İlkim Karaca, mahkemenin verdiği sürenin son gününde parayı yatırdı ancak filmin gösterimi devam etti. İlkim Karaca’nın avukatı Yaşın Gökalp, “Dava dosyasında gizlilik kararı var. Ancak teminat yatırıldı ve hukuki olarak film durduruldu. Tebligat ne zaman ellerine ulaşır bilemem ama gösterimde olduğu için şu an suç işleniyor. Bunun için de süreç başlatacağız” demişti.

BAKMADAN GEÇME!