Çantasında zehirle IŞİD'e gitti

Güncelleme Tarihi:

Çantasında zehirle IŞİDe gitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 00:00

IŞİD kamplarını gezen Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer, gözlemlerini yazdığı kitabı tamamladı. Todenhöfer, “Çantamda zehirle dolaştım. Tutuklanıp ölümle tehdit edilmemiz halinde oğlumla zehri içecektik” dedi.

Haberin Devamı

Batılı hiçbir gazetecinin giremediği IŞİD kamplarına giren ve 10 gün boyunca oğluyla birlikte bu bölgeyi gezen Alman araştırmacı gazeteci Jürgen Todenhöfer (74), gözlemlerini yazdı. Uzun süredir merakla beklenen kitap 27 Nisan’da piyasaya çıkıyor.

Todenhöfer, oğlu Frederic (31) ile bu bölgeye gitmeden önce dört ay boyunca IŞİD’in üst düzey yöneticileriyle Skype üzerinden görüştü. Kendisi ve oğlu için hayat garantisi istedi. Teröristlerin güvenlik garantisi sözünü yeterli bulmayan Todenhöfer, IŞİD halifesi Ebu Bekir El Bağdadi’nin imzasıyla bir güvenlik belgesi talep etti.

OĞLUYLA GAZİANTEP

El Bağdadi imzalı güvence belgesini alan Todenhöfer, oğluyla Gaziantep’e giderek, Suriye’ye girmek için haber bekledi. Kendisini telefonla arayan bir kişi, bi

Çantasında zehirle IŞİDe gitti
r telefon numarası vererek, “Bu telefon numarasını arayın, parola Ali” dedi. Todenhöfer yanında oğlu Frederic ile Kilis’ten IŞİD bölgesine geçti. Todenhöfer ve oğlu bir ellerinde El Bağdadi imzalı güvence belgesi, yanlarında Abu Quatada kod adlı IŞİD teröristi Alman Christian E. ile terör kamplarına girdi. Todenhöfer, üst düzey teröristler, yargıç görevi yapan imamlar, 13 yaşındaki IŞİD polisleriyle konuştu. Cuma vaazlarını dinledi ve bildirilerin basıldığı IŞİD matbaalarını gezdi. Korkutucu havayı gözlemledi. Oğlu Frederic bu görüşmeleri ve IŞİD bölgesindeki günlük hayatı fotoğraflarla belgeledi.

ÇANTADA zehir

Haftalık Stern dergisi dünkü sayısında kitaptan bazı bölümler yayınladı. Tüm bu güvenlik garantisine rağmen yanına zehir alan Jürgen Todenhöfer, “Tutuklanıp ölümle tehdit edilmemiz durumunda, ne zaman öleceğimiz kararını IŞİD’e bırakmak istemedik. Zehir hep çantamızdaydı ve oğlum da yerini biliyordu” dedi. Todenhöfer böyle bir durumla da karşılaşmadığını anlattı. Todenhöfer’in 10 günlük gözlemlerini yazdığı ‘Inside IS-10 Tage im Islamischen Staat’ (IŞİD’in ortasında-10 Gün İslam Devleti İçinde) adlı kitabı Bertelsmann yayınevi 27 Nisan’da piyasaya sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!