Camiler yine hedefte!.. Bir yanda ırkçılar, diğer yanda PKK yandaşları

Güncelleme Tarihi:

Camiler yine hedefte.. Bir yanda ırkçılar, diğer yanda PKK yandaşları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 10:55

Almanya’nın Bremen kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camii’ne gelen bir terör örgütü PKK yandaşı, duvarda asılı olan Türk bayrağını koparıp farklı bir noktada yaktı. Duisburg’daki DİTİB Merkez Camii’ne ise ırkçı ifadelerin yer aldığı bir tehdit mektubu gönderildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da camilere yönelik saldırılar ve tehditler devam ediyor. Cuma günü Bremen’de DİTİB’e bağlı Selimiye Camisi’nin önüne gelen terör örgütü PKK yandaşı bir kişi, duvarda asılı olan Türk bayrağını kopararak olay yerinden kaçtı. Terör örgütü yandaşının daha sonra Türk bayrağını başka bir yerde yaktığı öğrenildi. Türk bayrağına yapılan saldırıyı polise bildirdiklerini ifade eden Bremen Selimiye Camisi Dernek Başkanı Hidayet Tekin, camilerinde düzenlenecek bir kermes etkinliği için hazırlık yaptıklarını ve bayrak astıklarını söyledi. Camilerin önüne Türk bayrağı ile birlikte Alman ve DİTİB bayraklarının da asılı olduğunu belirten Tekin, şunları söyledi:

BİRİ YAPTI DİĞERLERİ ÇEKTİ
“Terör örgütü yanlısı saldırganın hedefinin sadece Türk bayrağı olduğunu kameradan gözlemledik. Ana cadde üzerinden gelen ve yüzünü terör örgütünü simgeleyen bez parçası ile kapatan saldırganın Türk bayrağımızı kopartıp kaçtığını gördük. Hemen ardından polisi arayarak bilgi verdik ve kamera kayıtlarını paylaştık. Polis inceleme başlattı. Bu çirkin saldırı görüntüleri büyük tepkilere yol açtı. Terör örgütü yandaşının saldırı anı beraberindeki kişi ya da kişiler tarafından da videoya alındı. Daha sonra park alanında Türk bayrağını yakarak çiğnediği görüntüler kendi Instagram hesabından paylaşıldı. Türk bayrağımıza yönelik bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Camiler yine hedefte.. Bir yanda ırkçılar, diğer yanda PKK yandaşları
BAŞKA CAMİYE DE TEHDİT MEKTUBU
Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Duisburg’daki DİTİB Merkez Camii’ne de ırkçı ifadelerin yer aldığı bir tehdit mektubu gönderildi. Olayla ilgili açıklama yapan DİTİB Merkez Camii Dernek Başkanı Yusuf Aydın, tehdit mektubunu Emniyet Teşkilatı’yla paylaştıklarını ve suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Camilerine şimdiye kadar 12’nin üzerinde tehdit ve hakaret içerikli mektup gönderildiğini hatırlatan Aydın, “Bugün posta yoluyla camimize üzerinde gamalı haç ve ‘NSU 2.0’ imzası bulunan tehdit içerikli mektup gönderildi. Derin üzüntü duyuyoruz. Fail ya da faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!