Camiler doldu, taştı

Güncelleme Tarihi:

Camiler doldu, taştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2024 11:06

Almanya’da yaşayan Müslümanlar, Ramazan ayının habercisi Beraat gecesinde camilere akın etti. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Köln Merkez Camii kısa sürede dolunca cemaatin bir kısmı namazını konferans salonunda eda etti. Kandil programı kapsamında ilahiler ve Kur’an-ı Kerim okundu.

Haberin Devamı

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, gecenin anlam ve önemi hakkında açıklamalarda bulundu: Yüce Allah’ın rahmetinin tecelli ettiği zamanların olduğunu ve bu gecenin de onlardan biri olduğu ifade eden Kuzey, şunları söyledi: “Bu gece Ramazan ayının son habercisi olan bir gecedir. Bizleri bu gecelere ulaştıran Yüce Allah’a hamd ediyorum. Bir rivayete göre Peygamberimiz, ‘Şaban ayının on beşinci gecesinde Yüce Allah’ın rahmetiyle tecelli edeceği ve tüm kullarına ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım’ diye seslenir’ demiştir. Allah’ın affına mazhar olmanın bir gece ile sınırlandırılması doğru değildir. Bu geceler, dini hayatımızla ilgili bir farkındalığın başlangıcı olmalıdır. Kurtuluşa ulaşmak son nefesimize kadar iman, istikamet ve ibadetle mümkün olacaktır.”

Camiler doldu, taştı
‘AFFEDİLMEK İSTİYORSAN AFFET’
Kurtuluşa ulaşmanın ilk şartının Allah’a inanıp güvenmekten geçtiğini belirten Kuzey, imansız bir beratın mümkün olmayacağını Peygamberler tarihinden örnekler vererek izah etti. Kurtuluşun ikinci şartının Allah’a kulluk olduğunu vurgulayan Kuzey, kulluğun özünün de namaz olduğunu söyledi. Kurtuluşun üçüncü şartının ‘tövbe ve istiğfar’ olduğunu ifade eden Kuzey, “Affedilmek istiyorsan affetmek, merhamete ulaşmak istiyorsak merhametli olmak gerekir” dedi. Peygamberimizin, Allah’a ortak koşan müşriklerin ve başkalarını bağışlamayacak kadar kalbinde kin taşıyan bencil insanların aftan yararlanamayacağıyla ilgili hadisini hatırlatan Kuzey, beratını sağından alıp sevinenlerden olma temennisiyle sözlerini noktaladı. Program DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey’in yaptığı dua ile son buldu.
Camiler doldu, taştı
İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Köln Kalk Kuba mescidinde de kandil programı yapıldı. Hafta sonu camiye gelen küçük çocuklar Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okudular. Küçüklerin ifa ettiği kandil gecesi cami imamının duasıyla sona erdi.
Camiler doldu, taştı
KANDİL GECESİ İSLAM’I SEÇTİ
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Basweiler kentinde 22 yaşındaki bir Alman ise kandil gecesi İslam’ı seçti. Türk arkadaşlarının yaşam tarzının kendisini etkilediğini belirten kadın, Müslüman olup ‘Nur’ ismini aldı. Kuaförlük yapan Nur, ailesinin kendi tercihini ilk anda şaşkınlıkla karşılasa da saygı gösterdiklerini söyledi. Özellikle Türk arkadaşlarından çok etkilendiğini, bu kararı alırken zorlansa da onların samimiyet dolu ve sıcak yaklaşımının kendisini çok etkilediğini ifade eden Nur, İslam’ı daha iyi öğrenmek için çaba göstereceğini belirtti. Basweiler Camii imamı Halil Ertuğrul’un telkiniyle kelime-i şehadet getiren Nur’a caminin kadınlar teşkilatı başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere çeşitli hediyeler verdiler.
Camiler doldu, taştı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!