‘Büyüme için yabancı iş gücüne ihtiyaç var’

Güncelleme Tarihi:

‘Büyüme için yabancı iş gücüne ihtiyaç var’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2024 16:23

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ekonomik olarak büyüyebilmek için yabancı kalifiye iş gücüne ihtiyaç olduğunu belirtti. Scholz, Almanya’nın vasıflı iş gücünü ‘kollarını açarak’ karşılaması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da hükümet, 2024’te ülkeye kalifiye iş gücü göçünü artırmayı hedefliyor. Başbakan Olaf Scholz da yabancı iş gücüne açık olunması gerektiğini söyledi. Cottbus’ta hızlı tren ICE’lerin yeni bakım merkezinin açılış töreninde konuşan Scholz, şunları söyledi: “Ekonomi çıkış trendine girmeli. Bu da ancak yabancı iş gücünün tekrar bize gelmesi ile mümkün olur. Biz, birleşmiş bir Avrupa’da sağlam bir yeri olan, dünyaya açık bir ülkeyiz. Cottbus gibi şehirlerin bugün bir sorunu varsa, bu iş eksikliğinden değil iş gücü eksikliğinden kaynaklanıyor. Doğu Almanya’da trend artık tersine döndü. İyi eğitim görmüş, çok sayıda vasıflı iş gücüne ihtiyacımız var. Bunun önemli bir kısmı Almanya’dan karşılanıyor. Ancak buraya gelmeleri ve ailelerini de buraya getirmek için kendilerini rahat hissetmesi uluslararası kalifiye çalışanlara de ihtiyacımız var. Almanya, kalifiye iş gücünü kollarını açarak karşılamalı.”

‘Büyüme için yabancı iş gücüne ihtiyaç var’
AfD OYLARINI ARTIRIYOR
Scholz’un açıklamaları, İslam ve göç karşıtı AfD’nin, son Forsa anketine göre birinci sırada yer aldığı doğu Alman eyaletleri Saksonya, Thüringen ve Brandenburg’da yaklaşan eyalet seçimleri öncesinde geldi. Son anketler AfD’nin ülke genelinde ise ikinci sırada yer aldığını gösteriyor. Scholz konuşmasında partisi SPD’nin yönettiği Brandenburg’da 2023’ün ilk yarısında yüzde 6 ile ‘neredeyse Çin boyutlarında’ ve Almanya’daki diğer 15 eyalete göre en yüksek ekonomik büyüme kaydedildiğine dikkati çekti.
‘Büyüme için yabancı iş gücüne ihtiyaç var’
KALİFİYE İŞ GÜCÜ YASASI
Almanya’nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası 18 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. DW Türkçe’nin haberine göre, Alman işverenler, ekonomiyi ayakta tutmak için yüz binlerce kalifiye çalışana ihtiyaç duyduklarını her fırsatta dile getiriyor. Ülke genelinde bilişimden hasta bakımına, zanaattan lojistiğe birçok alanda çalışan eksikliği bulunuyor. Söz konusu yasa ile Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan üçüncü ülkelerin vatandaşlarının da Almanya’ya göç etmesi kolaylaştırılıyor.
‘Büyüme için yabancı iş gücüne ihtiyaç var’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!