Bursaspor’a attığım golü unutamam

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor’a attığım golü unutamam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2023 11:31

2011’de Borussia Dortmund’dan Eskişehirspor’a transfer olan eski futbolcu Dede (45), Alman spor dergisine o günleri anlattı. Eskişehir’de çok güzel günler geçirdiğini belirten Dede, “Her zaman güzel anılar yaşadım. Bursaspor’a attığım bir gol var. Yıllar geçse de onu unutamam” dedi.

Haberin Devamı

DORTMUND bölgesi amatör takımlarından SV Wacker Obercastrop ile Polonya 4’üncü lig ekiplerinden LKS Goczalkowice arasında cuma akşamı oynanan ve yaklaşık 2 bin taraftarın izlediği dostluk maçında, Borussia Dortmund’lu Dede (Leonardo de Deus Santos), Kevin Grosskreutz ve Lukasz Piszczek de forma giydi. Maç öncesinde Revier Sport’tan Stefan Bunse’ye konuşan Dede, aktif futbol oynadığı yıllara dair soruları yanıtlarken 2011-2014 yılları arasında formasını giydiği Eskişehirspor’a özel bir başlık açtı:

‘GÜZEL ANILAR YAŞADIM’
“Türkiye’de gerçekten çok iyi vakit geçirdim. Borussia Dortmund’da geçirdiğim 13 yılın ardından olacaklar konusunda çok heyecanlıydım. Ama Eskişehir halkı çok sıcakkanlıydı. Bana hemen sarıldılar ve kalplerine aldılar. Orada harika insanlarla, inanılmaz coşkulu taraftarlarla ve güzel bir stadyuma sahip Eskişehirspor’la her zaman güzel anılar yaşadım. Bursaspor’a attığım bir gol var. Uzun yıllar geçse de o golü unutamam. Her ne kadar top çarptığı için kaleye girmiş olsa da unutmayacağım. Galibiyet golünün ardından tüm takım arkadaşlarım peşimden koştu ve benimle birlikte kutlama yaptı. En özel kısım da taraftarlarla birlikte tezahürat yaptık. Galibiyetin onlar için çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Benim için de çünkü onları mutlu ettim.”

Haberin Devamı

‘SÖZ VERİYORUM GİDECEĞİM’
2015’te Eskişehirspor’da Michael Skibbe’nin yardımcılığını da yapan Dede şöyle devam etti: “Eskişehirspor artık bölgesel amatör ligde mücadele ediyor. Kulübün beşinci ligde olmasına inanamıyorum. Bunun için çok üzgünüm. Bu durumu Eskişehirspor hak etmiyor. Ama bu sezonki yeni havanın işe yarayacağını gerçekten umuyor ve diliyorum. Harika stadıyla futbol tutkunu olan bir şehir. Daha iyisini hak ediyor. Eskişehirspor tekrar süper lige yükseldiğinde oraya gelip ‘ES ES’ taraftarıyla birlikte kutlama yapacağım. Bunun için söz veriyorum. Buradan Eskişehirspor camiasına selam gönderiyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!