Bunu da yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Bunu da yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 12:50

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Avrupa’ya gelen sığınmacıların çilesini anlatan mültecilerin sanat yapıtı önceki gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

Haberin Devamı

Tamamen yanan yapıt, harabeye döndü. Türk mahallesi olarak bilinen Kreuzberg’deki geçen yıl açılan sanatsal yapıt, uzun süre sığınmacıların işgal çadırlarını kurdukları alanın göbeğine kurulmuştu. Yapıt, Avrupa Birliği’nin 28 üye ülkesini temsilen 28 kapıdan oluşuyordu. Yapıtın içinde açılan sergi ve kurulan bilgilendirme standında ise siyasi takibe ve baskıya uğrayan sığınmacı ile mültecicilerin AB üye ülkelerine gelene kadar yaşadıkları çile ve sıkıntılar anlatılıyordu.

Yapıt yakılmasından önce kurulan çadır da yine kundaklanmıştı. Ancak kundakçılar hâlâ yakalanamadı. Kundaklamaya tepki gösteren Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis milletvekili Cansel Kızıltepe, yakılan anıta gelerek incelemelerde bulundu. Kundaklamayla ilgili bilgi de almaya çalışan Kızıltepe, “Berlin gibi bir kentte aynı yere bir yıl içinde iki kez kundaklama cesareti gösterilmesi kabul edilemez. Bu sanatsal yapıt önemli mesajlar veriyordu. Yetkililerin bir an önce hem bu kundaklama olayını hem de daha önce yakılan çadırın zanlılarını yakalayacaklarını umarım” dedi.

BAKMADAN GEÇME!