Bundesliga’nın en iyisi Kevin de Bruyne

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga’nın en iyisi Kevin de Bruyne
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 14:45

Ankette, oyların yüzde 52,5’ini alan 23 yaşındaki Kevin De Bruyne ilk sırada yer aldı. Almanya Kupası’nı kazanan ve Bundesliga’yı ikinci sırada tamamlayan Wolfsburg’un Belçikalı oyuncusunu, yüzde 23,5 ile Bayern Münih’ten Hollandalı Arjen Robben ve yüzde 6,6 oranla Bayer Leverkusen’den Fas asıllı Alman Karim Bellarabi takip etti.

Haberin Devamı

Bundesliga’da 2014-2015 Sezonu’nu Bayern Münih şampiyon olarak tamamladı. Paderborn ve Freiburg ise ligden düştü. Hamburg oynadığı baraj maçıyla lige son anda tutundu. Her sezon sonunda olduğu gibi Alman Kicker Dergisi yine Bundesliga’da futbolcuları arasında yaptığı anketle, geride kalan sezonun en iyilerini belirledi. 183 futbolcunun katıldığı anketin sonucuna göre Wolfsburg forması giyen Belçikalı Kevin de Bruyne oyların en büyük bölümünü alarak, geride kalan sezonun en başarılı futbolcusu seçildi. Ankete katılan 183 Bundesliga futbolcusundan yüzde 52.5’i 23 yaşındaki De Bruyne’yi başarılı buldu.

En başarısızı Di Matteo

Robben yüzde 23.5 ile ikinci en iyi futbolcu seçildi. Eni iyi kaleci kategorisinde ise B. Münih ile Alman milli takımının file bekçisi Manuel Neuer yüzde 26.8 ile en iyi kaleci seçildi. 29 yaşındaki Neuer’in ardından en çok oyu alan Gladbach kalecisi Sommer ikinciliği elde etti. En başarılı teknik direktör kategorisinde tüm meslektaşlarını geride bırakan Gladbach’ın İsviçreli Teknik Direktörü Lucian Favre ilk sırayı aldı. Favre yüzde 30.5’inin oyunu alırken, Augsburg’un genç teknik direktörü Markus Weinzierl ise yüzde 24.6 ile ikincilik sırasına oturdu. En başarısız teknik adam ise Schalke’den sezon sonunda gönderilen Roberto Di Matteo oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!