Bu iftar barış için yapıldı!

Güncelleme Tarihi:

Bu iftar barış için yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2024 13:51

Almanya’nın üniversite kenti Siegen yakınlarındaki Finnetrop’da bulunan FİNNEM Eğitim Merkezi iftar daveti verdi.

Haberin Devamı

HER yıl geleneksel yapılan kurumsal iftar davetine 20’den fazla kamu kurum temsilcileri iştirak etti. Bu yılki iftar davetinin modu Gazze’de yaşanan insanlık dramı sebebiyle ‘Barış için el ele çalışmak’ adı ön planda tutuldu. Misafirlere eğitim merkez binası sınıfları, akıllı derslik sistemleri, etüt odaları, tüm bina iftar öncesi gezdirildi. FİNNEM Eğitim Merkezi Başkanı Ramazan Olmaz davetine icabet eden tüm misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Olmaz Ayasofya Camii olarak 45 yıl önce Finnetrop’ta faaliyete başladıklarını, kentte birlik ve beraberlik ruhuyla barış ortamının sağlandığını, Almanya’daki atmosferin Orta Doğu’da da barışın bir an önce gelmesini temenni ettiklerini ifade etti. Olpe kenti çevresinin bölge kaymakamı Theo Melcher ilk kez katıldığı FİNNEM Eğitim ve Kültür Merkezi iftarında davet için teşekkür ederek yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi: “Dünyada akan kan ne Yahudi ne Müslüman kanı. Akan insanlık kanı insan kanı akıyor. Finnetrop’da nasıl beraber yaşamasını biliyorsak dünyada da barış içinde yaşamalıyız.”

Bu iftar barış için yapıldı

Haberin Devamı

Bu iftar barış için yapıldı

Bu iftar barış için yapıldı
‘BİZ BURADA BARIŞI SAĞLADIK’
Finnetrop Belediye Başkanı Achim Henkel, “Ben bu programa gelmeyip nereye gideceğim. Sizler de sürekli bizim çağrılarımıza hep katıldınız. Biz bu barışı burada şimdiye kadar çok güzel sağladıysak, bu barış birlik ve beraberlik her yerde sağlanabilmeli” İfadelerine yer verdi. Realschule’den Gesamtschule Gymnasium okullarının müdür ve öğretmenleri, belediye ve kamu dairelerinden yaklaşık 76 kişi davete katılım sağladı. İftar davetine önceki yıllarda gelen bölge milletvekilleri Düsseldorf parlamentosundaki komisyon çalışmalarından dolayı katılamamanın üzüntüsü içinde oldukları mesajlar yolladılar. İftar davetine İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt da davete katılarak kısa bir selamlamada bulundu.
Bu iftar barış için yapıldı

Bu iftar barış için yapıldı

Bu iftar barış için yapıldı

Bu iftar barış için yapıldı

Bu iftar barış için yapıldı
MASALARA NOT KARTLARI BIRAKILDI
FİNNEM Eğitim Merkezi Başkanı Ramazan Olmaz, “İftar yemeğinde misafirler için ‘Barış için el ele çalışmak’ yemek ve günün atmosferini aktaran düşüncelerini yazmaları için masalara not kartları bıraktık. Yemeğe katılanların tamamı yazdıkları düşüncelerinde çok pozitif mesajlar verdiler. Başlıca ‘Beraberlik için çok güzel bir geceydi,’ ‘Akan kan durmalı,’, ‘Güzel bir geceydi’, ‘Mahallemizin papazı, Hıristiyanlar olarak bugün davet edilmemiz bizi onurlandırdı’ gibi güzel mesajlar bizlerin yorgunluğunu aldı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!