Bremen’de ‘kırmızı-kırmızı-yeşil’ koalisyonuna devam

Güncelleme Tarihi:

Bremen’de ‘kırmızı-kırmızı-yeşil’ koalisyonuna devam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2023 10:13

Almanya’nın en küçük eyaleti Bremen’de 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerden en güçlü parti olarak çıkan SPD, Sol Parti ve Yeşillerle 2019 yılında oluşturdukları ‘kırmızı-kırmızı-yeşil koalisyonu’ sürdürme kararı aldı.

Haberin Devamı

YEŞİLLER ve Sol Parti’nin yanı sıra CDU ile görüşmede bulunan SPD, kararını ortaklığın sürdürülmesinden yana verdi. SPD Bremen Teşkilatı Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) gelecek hafta salı günü Yeşiller ve Sol Parti ile koalisyon görüşmeleri oy birliğiyle kararlaştırdı. SPD’li Bremen Eyalet Başbakanı Andreas Bovenschulte, şu anda aynı partilerden oluşan koalisyon hükümetinin iyi şeyler yaptığının altını çizerken, hedefin eyaleti daha da ileriye taşımak olduğunu söyledi. SPD’nin tercihini açıklamasının ardından Sol Parti yönetimi bugün (perşembe) olağanüstü kurultaya gidilmesi kararı aldı. Yeşiller’in de cumartesi günü delegelerle bir araya gelerek SPD’nin önerisini değerlendireceği açıklandı.

Bremen’de ‘kırmızı-kırmızı-yeşil’ koalisyonuna devam

Haberin Devamı

CDU’DA HAYAL KIRIKLIĞI
Seçimlerden ikinci güçlü parti olarak çıkan ve SPD ile ‘büyük koalisyon’ oluşturmayı uman CDU ise hayal kırıklığına uğradı. CDU’nun lider adayı Frank Imhoff, “Eyalet Başbakanı Bovenschulte, gerçek bir açılım yerine rahatlığı seçti ve ‘böyle devam’ kararı aldı” açıklamasında bulundu. CDU’lu politikacı, “Bizim okullardaki ve çocuk yuvalarındaki durumlar, iç güvenlik, ekonomik ve mali gelişmelerle ilgili endişelerimiz şimdi daha da artacak” dedi. 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde SPD yüzde 29.8, CDU yüzde 26.2, Yeşiller yüzde 11.9, Sol Parti yüzde 10.9, Öfkeli Yurttaşlar (BIW) yüzde 9.4 ve FDP yüzde 5.1 oy aldı. 87 sandalyeli Eyalet Parlamentosu’na SPD 27, CDU 24, Yeşiller 11, Sol Parti 10, BIW 10 ve FDP 5 milletvekili gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!