‘Bizim adayımız Nancy’

Güncelleme Tarihi:

‘Bizim adayımız Nancy’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 11:53

Frankfurt ve çevresinde yaşayan, kökenleri ya da tercihleri nedeniyle ‘azınlıklık’ olarak görülen çok sayıda aktivist, yaptıkları ortak açıklamayla 8 Ekim’deki Hessen seçimlerinde SPD’nin başbakan adayı Nancy Faeser’e destek verdi.

Haberin Devamı

‘TAVRIMIZI gösterelim! Nancy Faeser için bizler!’ başlıklı ortak çağrıyla Faeser’e destek veren aktivistlerin basın toplantısına, SPD’nin başbakan adayı ve Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser de katıldı. Sözcülüğünü, NSU teröristlerinin katlettiği kişilerin ailesini temsil eden, kendisi de aşırı sağcı terör örgütlerinin hedefi olan Frankfurt Barosu avukatlarından Seda Başay-Yıldız’ın yaptığı girişimin toplantısında konuşan Faeser, Almanya’nın şu anda karşı karşıya olduğu en büyük tehlikenin ‘aşırı sağ’ olduğunu söyledi. Faeser, “Almanya’da demokrasiyi korumak için mücadele etmeliyiz. Bunu yapmak zorunda olmamız çok üzücü bir durum!” dedi. Başta avukat Seda Başay-Yıldız ve Turgut Yüksel olmak üzere basın toplantısında söz alan destekçiler de Feaser’in uzun zamandan beri aşırı sağ, ırkçılık, yabancı düşmanlığı alanında samimiyetle ve kararlılıkla mücadele ettiğini, sağ teröre hedef olanlar ve yakınlarıyla her zaman dayanışma içinde olduğunu belirterek, 8 Ekim’deki seçimlerde Hessen Başbakanı olmasını istediklerini söylediler. Ortak bildiriyi sosyal medyadan yayınladıklarını belirten Turgut Yüksel, girişime destek vermek isteyenlerin orada yayınlanan e-mail adresi üzerinden (mail@turgut-yueksel.de) kendileriyle irtibata geçebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

‘Bizim adayımız Nancy’
KİMLER İMZA ATTI
Toplantıya Hessen eski milletvekili Mürvet Öztürk, Frankfurt Barosu avukatlarından Gönül Halat-Meç, Frankfurt Yahudi Müzesi yöneticilerinden Dr. Türkan Kanbıçak, Afrika kökenli göçmenleri temsilen Dr. Mariame Racine Sow, gastronom Badia Ouahi, komedyen Babsi Heart ile gönüllü itfaiyeci, gençlik örgütü Jugendring’den Julien Chamboncel katıldı. Ortak bildiriye imza atan ancak toplantıya katılamayan diğer isimler ise şöyle; Dr. Cihan Çelik (Darmstadt Hastanesi Kovid İstasyonu Baştabibi), Atilla Karabörklü (Hessen Türk Toplumu Başkanı), Ajla Kurtoviç (Hanau katliamında yaşamını yitiren Hamza Kurtoviç’in kız kardeşi), İhsan Dilber (AABF Hessen Bölge Temsilciliği Başkanı), Thomas Papadopoulos (SPD-Hochtaunus Bölgesi Meclisi Üyesi), Roland Frichkorn (Sportkreis Frankfurt Başkanı), Bernd Reisig (FSV-Frankfurt’un eski yöneticilerinden), Manuel Campos (IG Metall sendikası eski yöneticilerinden).
‘Bizim adayımız Nancy’
KORUMA EŞLİĞİNDE GEÇTİ
Toplantı için Frankfurt’a giden Faeser, yıllardır uyuşturucu bataklığındaki tren garı çevresini de gezdi. Faeser, burada evsizlerin, tinercilerin ve uyuşturucu kullananların arasından ancak polis koruması eşliğinde geçebildi. Faeser’in bu bölgeden geçerken, hızlı bir tempoyla yürümesi dikkati çekti. Bu sırada tinerciler ve uyuşturucu satıcıları ile uyuşturucu kullananlar da ara sokaklara kaçmaya başladı. Gar ve çevresindeki bu görüntüler, yıllardan beri finans merkezi Frankfurt’un kanayan yarası. Her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Mike Josef (SPD), seçimlerden önce istasyon bölgesini temizleme sözü vermişti. Bakan Faeser’e gezisinde eşlik eden Polis Sendikası (GdP) Hessen Başkanı Jens Mohrherr, silah yasağının istasyon bölgesinde çok yardımcı olacağını söyledi.
‘Bizim adayımız Nancy’

‘Bizim adayımız Nancy’

‘Bizim adayımız Nancy’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!