‘Biz gerçekten büyük bir milletiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Biz gerçekten büyük bir milletiz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2023 13:04

Almanya’nın Köln kentindeki bir iftar davetinde konuşan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, Türkiye’nin 11 ilinde yaşanan deprem felaketine değindi. Anadolu’nun zor bir coğrafya olduğunu belirten UID Başkanı Köksal Kuş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“GÖLCÜK depreminde 24 yakınını, akrabasını kaybetmiş birisiyim. O depremi de gördüm. Bu depremdeki şehirlerde de bulundum. İnanın en az on misli büyüklükte. O kadar büyük bir coğrafyada o kadar büyük bir afet. Her vesileyle söylediğimiz gibi biz gerçekten büyük bir milletiz. Bütün unsurlarıyla, bütün etnik kimlikleriyle birlikte çok büyük bir milletiz. Bu deprem gibi daha nice felaketlerin altından kalkabilecek bir milletiz. Kalkacağız da inşallah. Anadolu zor bir coğrafya. Anadolu medeniyetler çöplüğü. Hiçbir medeniyet orada 300 yıldan fazla yaşamadı. Biz orada her rengimizle, Kürt’ü, Türk’ü, Alevi’si, Sünni’si ile 1000 yıldır yaşıyoruz. İlelebet de yaşayacağız inşallah. Malumunuz bir seçim var, bu seçimin ülkemiz için samimiyetimle söylüyorum gelecek 5 yılı değil, gelecek 100 yılı belirleyecek bir seçim. Buraya gelen, iştirak eden vatandaşlarımızın hepsinin kanaat önderi olduğunu biliyorum. İstirham ediyorum, çevremizdeki teşkilatlara, hemşeri derneklerine mutlaka bu seçime iştirak etmeleri noktasında tavsiyelerde bulunalım. 27 Nisan’da konsolosluklarımızda işlemler başlıyor.”

‘Biz gerçekten büyük bir milletiz’

Köln Başkonsolosu Turhan Kaya

Haberin Devamı

Avrupa Trabzonlular Derneği’nin iftar davetine Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, UID eski genel başkanları Süleyman Çelik ve Bülent Bilgili ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Köln Başkonsolosu Kaya, depremin ardından Avrupa’daki vatandaşların yaptığı yardımların umut verdiğini, bir buçuk aydır bütün STK’ların el birliğiyle yardıma koştuğunu, kendilerinin de bu yardımları Türkiye’ye gönderilmek üzere organize ettiğini ifade etti. Kaya, konuşmasının sonunda tüm vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

‘Biz gerçekten büyük bir milletiz’

‘Biz gerçekten büyük bir milletiz’

‘Biz gerçekten büyük bir milletiz’

BAKMADAN GEÇME!