‘Biz çok kültürlüyüz’ dedi, Türklerden oy istedi

Güncelleme Tarihi:

‘Biz çok kültürlüyüz’ dedi, Türklerden oy istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 11:13

Almanya’nın başkenti Berlin’de pazar günü yapılacak eyalet parlamentosu ve yerel seçimlere katılan ‘Team Todenhöher Partisi’nin lideri Jürgen Todenhöfer ve partinin Türkiye kökenli Genel Sekreteri Özenç Aslan, göçmen kökenli Alman vatandaşlarından da sandığa giderek kendilerine destek vermelerini istedi.

Haberin Devamı

ALMAN askerlerin yurt dışındaki savaş bölgelerinde görev almalarına karşı çıkan ve bu nedenle de 18 yılı Federal Meclis milletvekilliği olmak üzere 50 yıl aktif politika yaptığı CDU’yu terk ederek 2020 yılında kendi ismini taşıyan ‘Team Todenhöfer Partisi’ni kuran Jürgen Todenhöfer, Almanya’da artan ırkçılığa karşı mücadelede kararlı olduklarını söyledi. Afganistan, Yemen, Lübnan ve çeşitli Afrika ülkelerinde demokrasi ve özgürlükten yana olan ve mücadele veren insanları destekleyen Todenhöfer, “Türkiye kökenli Alman vatandaşları neden sizin partinize oy versin?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Her şeyden önce bir Türk ve Türkiye dostunu seçeceklerdir. Çünkü biz, çok açık bir biçimde ırkçılığa karşı olan bir partiyiz. Biz, çok kültürlü bir partiyiz. Biz, bütün insanların eşit değere sahip olduğunu savunan bir partiyiz. Biz, Yeşiller’den daha kararlı bir partiyiz. Biz, klasik savaş karşıtı bir partiyiz. Bir ‘muz cumhuriyetindeymiş gibi’ yapılan seçimlerin tekrarında halkın somut tavır sergilemesini istiyoruz. ‘Trafik lambası koalisyonu’nun (SPD, FDP, Yeşiller) savaş politikasının değişmesini istiyoruz. Biz, politikanın meslek haline getirilmesini istemiyoruz. Federal Meclis’e de eyalet parlamentolarına da milletvekillerinin en fazla iki dönem seçilmesini savunuyoruz. Öğrenimden sonra milletvekili olarak seçilen ve milletvekilliğini meslek edinen politikacılar istemiyoruz. Böyle düşünenlerin hedefi yeniden seçilmek olduğu için ülkenin kaderiyle ilgilenmiyor. Biz bunun değişmesini istiyoruz.”

‘Biz çok kültürlüyüz’ dedi, Türklerden oy istedi

Özenç Aslan

Haberin Devamı

OYUNUZU KULLANIN
Team Todenhöfer Partisi’nin Genel Sekreteri ve Federal Kriminal Dairesi eski komiseri Özenç Aslan da Türkiye kökenli seçmenlere mutlaka sandığa giderek kendilerine destek olmalarını istedi. Rheinland-Pfalz eyaletine bağlı Neuwied kentinde yaşayan Özenç Aslan, şunları söyledi: “Kendi anne ve babamdan da biliyorum. Türkiye politikasıyla Almanya’da olup bitenlerden daha fazla ilgileniyorlar. Tabii ki Türkiye’deki gelişmelerle ilgilenmeleri, ilgilenmemiz önemlidir. Ama biz yıllardır burada yaşıyoruz. Buradaki gelişmelere de olup bitenlere de kafa yormalıyız. Türkiye’de yapılan seçimler için oy kullanmaya koşan insanlarımız aynı kararlılığı Almanya’daki seçimlerde göstermiyorlar ne yazık ki. Team Todenhöfer Partisi adil bir partidir. Adaletin, herkes için eşit derecede geçerli olması ve eşit şekilde uygulanmasını savunuyoruz. Biz, hangi kökenden, dinden, ulustan olursa olsun, insanların eşit olduğunu savunuyoruz. Başörtüsü yasağı gibi yasal düzenlemelerle Müslümanların dışlanmasına, ayrımcılığa uğramalarına karşıyız.”

‘Biz çok kültürlüyüz’ dedi, Türklerden oy istedi


BAKMADAN GEÇME!