‘Birlikte daha güçlü oluruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Birlikte daha güçlü oluruz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2024 11:03

T.C. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, başkonsolosluk konutunda dernek ve dini cemaat temsilcilerinin de davet edildiği bir iftar yemeği verdi. Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya’nın da katıldığı iftar programında, Almanya’daki Türk toplumunun birlik ve beraberliğine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

BAŞKONSOLOS Turhan Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle geçen hafta çok verimli bir konferans yapıldığını, işinde uzmanlaşmış kadınların hepsinin bir araya geldiğini, Türk toplumunu en iyi şekilde temsil ettiklerini, kendisinin de bundan çok etkilendiğini söyledi. Başkonsolos Kaya, şöyle devam etti: “Aynı şekilde birlikteliğimizi koruyabilmek için çeşitli vesileler kullanmak istiyoruz. Şimdi bugün nasıl bir araya geldiysek, önümüzdeki 23 Nisan’da da bütün derneklerimizin katıldığı ortak organizasyonla büyük bir etkinlik yapmak istiyoruz. Bir büyük yürüyüş yapmak istiyoruz. Akabinde de bir sahne gösterisi olacak. Biz bunu derneklerimizin gücüyle yapmak istiyoruz. Bir platform oluşturduk. Derneklerimiz 23 Nisan’ı göğüslesinler, sırtlasınlar, taşısınlar. Buraya da bütün Türk toplumunun güçlü olarak katılmasını istiyoruz. 19 Mayıs’ta sporla eğitimin birleştirildiği bir etkinlikte meslek eğitimi stantları kurmak, burada gençlerin birçok kurumla iş görüşmeleri yapmalarını sağlamak istiyoruz. Gençlerin orta sınıfa doğru geniş tabanlı iyi bir meslek edinmelerini istiyoruz. Buraya da çok güçlü katılımınızı bekliyoruz. Bu toplumda var olabilmek, irademiz ortaya koyabilmek, karar aldırabilmek için bir araya gelmemiz şart diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘Birlikte daha güçlü oluruz’

DEPREMDE TÜRK TOPLUMU KENETLENDİ
“Türkiye’de meydana gelen depremin yaralarını el birliğiyle sarıp, acıların üstesinden el birliğiyle gelmeye çalıştık. Birlikteliğin gücünü bu depremle daha yakından hissettik. Almanya’daki Türk toplumu olarak bu birlikteliğe özellikle ihtiyacımız var. Çeşitli sınamalarla karşı karşıyayız. Bitmek bilmeyen yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık her seviyede devam ediyor. Buna yeni düşmanlıklar da ekleniyor. ‘İslam düşmanlığı’ son dönemlerde yükselişe geçti. Uluslararası gelişmeler buradaki toplumumuzu da etkiliyor. Yabancı düşmanlığıyla mücadelede Türk toplumu olarak birlikteliğimiz çok önemli.”

BAKMADAN GEÇME!