‘Birçok alanda boşluk var, bundan yararlanın’

Güncelleme Tarihi:

‘Birçok alanda boşluk var, bundan yararlanın’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 09:51

Berlin’deki Kreuzberg Eğitim Atölyesi (BWK) bünyesinde sunulan ‘Kamu Hizmetine Hazırlık Eğitimi’ (AVÖD) kurslarını tamamlayanlara sertifikaları verildi. Kurslardan mezun olanlar melek eğitimlerini de başarıyla tamamlarlarsa, Berlin’de Emniyet Teşkilatı ve adalet kurumlarında çalışma fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

KURSLAR Berlin’de kamu kurumlarında çalışan personel arasında çeşitliliği yaygınlaştırmak ve eğitim fırsatından yararlanamayan gençlere imkân yaratmak amacıyla yapılıyor. BWK tarafından sunulan hazırlık kursları, Çalışma, Sosyal İşler, Eşitlik, Entegrasyon, Çeşitlilik ve Ayrımcılıkla Mücadele Senatörlüğü tarafından finanse ediliyor. Göçmen kökenli gençler özellikle yetersiz Almanca, iletişim sorunu ve başvuru yöntemlerindeki eksiklileri nedeniyle meslek eğitimi sınavlarında başarısız oluyor. BWK ise bu gençleri meslek eğitimi sınavlarına hazırlıyor.

‘Birçok alanda boşluk var, bundan yararlanın’
YETERİNCE İŞ YOKTU
BWK salonunda yapılan sertifika törenine Çalışma Senatörü Cansel Kızıltepe (SPD), Berlin Polis Okulu yetkilileri ve Adalet Senatörlüğü temsilcileri katıldı. Kendisinin de Kreuzberg’de doğup büyüdüğünü anlatan Kızıltepe, gençlere, karşılarına çıkan fırsatları değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. 2000’li yılların başında eğitimini tamamladıktan sonra iş ararken yaşadığı zorlukları anlatan Kızıltepe, “O zamanlar işsizlik sorunu çok büyüktü. Yeterince iş yoktu. Yüzlerce başvuru yapardık ve ‘ret’ cevabı gelirdi. Şimdilerde gençler daha avantajlı. Demografik gelişimleri çok yakından hissediyoruz. Birçok iş alanında boşluk var. Bundan yararlanın” dedi.
‘Birçok alanda boşluk var, bundan yararlanın’

‘Birçok alanda boşluk var, bundan yararlanın’

Kızıltepe, Federal Meclis’te milletvekiliyken, Federal İmar ve İnşaat Bakanlığı’nda müsteşarlık yaptığını hatırlattı ve başkentteki konut sorununa dikkati çekti. Üniversite öğrencilerine sunulan yurtlar gibi meslek eğitimi öğrencileri için de benzer konutlar yapılması gerektiğini belirten Kızıltepe, bunun için çalışacaklarını söyledi. Kızıltepe, “Berlin’de iş bulan insanlar ev kiralarının metrekaresi 20 Euro’dan başladığını duyunca buraya gelmekten vazgeçiyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!